Vijesti

Sony je prvo poskupio PS5, pa potiho pustio novi model, lakši i jeftiniji za proizvodnju

Sony je za idući mjesec zakazao novi model PlayStationa 5 u Japanu oznake CFI-1200. To bi trebao biti treći model konzole, a koji će dodatno optimizirati performanse te ujedno smanjiti cijenu potrošnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čini se, novi model već je stigao u Australiju gdje je potiho pušten u prodaju. Australski Press-start dokopao se nove digitalne (CFI-1200B) i klasične (CFI-1200A) verzije PS5. Digitalna je lakša za 200 grama, a klasična za čak 300g. Tako je digitalni PS5 sada za pola kilograma lakši, a onaj s Blu-ray pogonom čak 0.6kg lakši u odnosu na launch izvedbe krajem 2020.

Zasad nove modele PS5 još uvijek nitko nije otvorio i analizirao promjene, međutim, jedna bitna stvar iritira. Naime, Sony je poskupio PS5 konzole upravo kada je u prodaju pustio nove, za proizvodnju jeftinije modele. Što je izazvalo burne rane reakcije fanova na internetu.

Da stvar bude još gora na Sonyjevom matičnom tržištu, PS5 u Japanu poskupljuje upravo 15. rujna, na dan kada je javno potvrđen izlazak novog, jeftinijeg modela konzole.

Prethodni model oznake CFI-1100 uveo je manji hladnjak, koji ujedno postiže bolje rezultate hlađenja, a novi model trebao bi nastaviti poboljšanja na istom polju. Očekujemo manje ili jednake temperature uz korištenje manje proizvodnih materijala.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano