Vijesti

Sony je zadovoljan s launchom PlayStation VR-a 2, smatra da će VR tržište snažno rasti

S relativno visokom cijenom te s potrebnim uređajem (PS5) kojeg je sve do nedavno bilo relativno teško kupiti, Sony je imao popriličan izazov lansiranja PlayStation VR-a 2. Tri tjedna nakon izlaska ne znamo konkretne prodajne brojke, ali čelnici japanske kompanije su zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretni smo s lansiranjem PS VR-a 2 na PS5”, kaže Sonyjev financijski direktor Hiroki Totoki. “Prvi VR se prodao u preko 5 milijuna jedinica i smatram da imamo dobru šansu premašiti tu količinu”, prenosi VGC razgovor s Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferencije.

Dodaje kako prognoze ukazuju da bi VR tržište moglo biti jedno od najbrže rastućih u segmentu medija i zabave u prvoj polovici ovog desetljeća, u koje smo već duboko zarili.

Ranije ove godine Bloomberg je pokrenuo glasine kako Sonyjevi čelnici nisu zadovoljni prednarudžbama PS VR-a 2, što je Sony demantirao. Uspjeh novog PS VR uređaja ponajviše će ovisiti o kvaliteti i broju VR2 igara, budući da je, zaključili smo to u FFA recenziji, tehnologija točno tamo gdje treba biti, a prva velika ekskluziva Horizon Call of The Mountain pokazala je da postoji golemi igrivi potencijal.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano