Vijesti

Sony je želio donijeti PlayStation Plus na Xbox, ali Microsoft ga nije dopustio

Nastavljaju se prepirke i argumentacije između Sonyja i Microsofta u nastojanju da nadležne agencije uvjere u zabranu/odobravanje Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodnih godinu dana, koliko traju kampanje jedne i druge strane, Microsoft je tvrdio da je želi donijeti Game Pass na PlayStation. Dovođenje pretplatničke usluge na konkurentsku platformu osiguralo bi PlayStation igračima pristup Microsoftovim igrama poput Haloa, Starfielda, Gears of Wara, budućeg The Elder Scrollsa i, što je najvažnije i jedino bitno u ovom slučaju – Call of Dutyja kao najpopularnijeg igraćeg naslova današnjice.

Tko više misli na igrače?

Microsoft je ponavljajući svoju namjeru dovođenja Game Passa na PlayStation želio ukazati na to da Sony ne dopušta najjeftinije moguće igranje na svojoj konzoli, odnosno da ne misli na dobrobit igrača u toj mjeri koliko to, tobože, čini Microsoft. Naravno da Sony nebi dopustio pristup konkurentu na vlastitoj platformi, sve su to igre i igrice, pa je ekipa iz Sonyja odlučila preuzeti retoriku.

U posljednjem dokumentu poslanom Vladi Ujedinjenog Kraljevstva Sony navodi:

“Microsoft tvrdi da bi potražnja za uslugama pretplate na više igara nebi koristila samo Game Passu, jer bi Microsoft također učinio Game Pass dostupnim na PlayStationu. Ali šira dostupnost vodećeg pružatelja usluga (Game Passa) sada obogaćenog ekskluzivnim i nezamjenjivim sadržajem (Call of Dutyjem) otežala bi, a ne olakšala konkuretske pretplatničke usluge. Microsoftove stajalište da bi dostupnost Game Passa na PlayStationu pogodovala nama zvuči šuplje, s obzirom na to da Microsoft ne dopušta PlayStation Plus na Xboxu.”

Dakle, Sony u najmanju ruku sugerira da je pokušao dovesti PS+ na Xbox. Ako zaista i jest, to je vjerojatno učinjeno retorike radi. Baš poput Microsofta. Nijedna tvrtka nema namjeru ponuditi konkurentsku uslugu na svojim platformama i obje su toga recipročno svjesne.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano