Vijesti

Tvorac PlayStationa 5 nadogradio je patent za pokretanje igara sa starijih konzola

Arhitekt posljednje dvije PlayStation konzole Mark Cerny prošli tjedan je ažurirao patent koji pojašnjava način na koji se igre sa starijih sistema mogu igrati na novom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz hrpu previše tehničkog teksta, u srži objašnjava softversku emulaciju igara sa starijih konzola mimikom takta procesora. O patentu smo pisali još 2019. Kao i svi drugi, tako je i @Flipper tada bio uvjeren da će on u nekom obliku zaživjeti na PlayStationu 5, međutim, to još nije postao slučaj.

Teorija je tu, ali …

Mark Cerny pozna materiju i ima teoriju, ali dosad je nije uspio izvesti u praksi. Ipak, nova verzija patenta sugerira kako je možda stigao blizu toga, čemu u prilog idu i glasine rekonstrukcije PlayStation Plusa temeljene na internim dokumentima Sonyja.

O tome kako Sony planira stopiti PlayStation Now s PlayStation Plusom pročitajte ovdje. Ukratko, treća od tri nove razine PlayStation Plus pretplate nudila bi mogućnost igranja klasika s prethodnih konzola. I to ne streamanjem. Što ide ruku pod ruku s ažuriranjem patenta.

Više informacija o rekonstrukciji PlayStation Plusa po uzoru na Xboxov Game Pass te pokretanju starijih igara na PlayStationu 5 mogli bismo saznati u narednim tjednima na State of Play prezentaciji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano