Vijesti

Sony se ne boji Game Passa. Šef PlayStationa navodno se hvali brojkama PS Plusa

Microsoft još uvijek nastoji preuzeti Activision Blizzard, dok Sony s druge strane čini sve da se to ne dogodi. Raznim agencijama Sony pokušava dokazati da bi, ukoliko se akvizicija odobri, to gurnulo Game Pass i Xbox prema monopolu, međutim, u pozadini svega šef PlayStationa navodno uopće ne vidi neki problem u Xbox pretplatničkoj usluzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Tom Henderson na svom Insider Gamingu, u internom razgovoru sa zaposlenicima Jim Ryan je navodno umanjio značaj Game Passa. “Prodali smo više PS5 konzola u dvije godine nego što su oni skupili pretplatnika u 6-7 godina”, navodno će šef PlayStationa.

“Nedostaje nam samo malo do 50 milijuna pretplatnika, a oni su na 20-ak milijuna, ali moramo još puno raditi da povećamo taj broj”, nastavlja Ryan, što nikako nije u skladu s onim što se argumentira na sudovima, a što je uostalom i navelo britanska te američka tijela da podrobnije istraže koliko će i hoće li uopće Microsoftova akvizicija Activision Blizzarda utjecati na gaming industriju.

Prije svega, Sony se buni na Call of Duty na Game Passu. Smatra kako bi nakon kupovine Activisiona, a najviše Call of Dutyja, većina igrača prešla na Xbox i Game Pass. “Suočen s oslabljenom konkurencijom, Microsoft bi mogao podignuti cijene konzola i igara, podići cijenu Game Passa te u konačnici smanjiti inovacije i kvalitetu”, argumentirano je britanskoj agenciji koja regulira tamošnje tržište.

U čitavom svijetu, dosad su Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda odobrili samo Brazil, Saudijska Arabija i Srbija, a ostatak svijeta čeka što će odlučiti SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano