Vijesti

Sony ulaže dodatnih 300 milijuna u vlastite igre i studije

U razgovoru s investitorima nakon prezentacije izvješća posljednjeg kvartala, Sony je otkrio kako u narednoj godini planira znatno proširiti budžet za razvoj igara u vlastitim studijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Planiramo povećati ulaganja u razvoj first-party igara za dodatnih 40 milijardi jena (cca 300 milijuna dolara) na godišnjoj razini”, stoji u transkriptu razgovora. Radi se o dodatnom budžetu, nevezanom za potencijalne akvizicije i vanjska partnerstva.

Sony želi osnažiti vlastitu poziciju, a dodatna ulaganja trebala bi osigurati isporuku razine kvalitete na kakvu smo naučili. Međutim, osim jačanja pozicije Sony rast gaming divizije planira i “isporukom igara na više platformi”.

Jačanje pozicije širenjem na druge platforme

Dodatne platforme nisu precizirane, ali sve je sasvim jasno, trend je takav da PlayStation ekskluzive dolaze i na PC. Idući na tapeti je Uncharted u Legacy of Thieves izdanju, a zasad još uvijek nema konkretnih naznaka da bi novi naslovi mogli simultano izlaziti na više platformi.

Dodatna ulaganja u vlastite studije tek su nastavak trenda za Sony koji iz godine u godinu povećava ulaganja. Graf iz prezentacije prikazuje kako se ono isplaćuje, budući da je prosječnih 17% rasta godišnjih ulaganja rezultiralo s prosječnih 19% više zarade.

Osim rastom i jačanjem vlastitih studija, Sony nastavlja razmatrati nove potencijalne akvizicije. Nakon akvizicije Bungieja teške 3,6 milijarde dolara, Sony traži direktora za širenje PlayStationa koji će planirati nove akvizicije i ulaganja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano