Vijesti

Square novac od prodaje Tomb Raidera ipak neće uložiti u NFT-ove, fokus je sada na onlineu

Nekoliko loših igara Square Enix je dovelo u financijske probleme. Primoran je bio prodati većinu svojeg zapadnjačkog poslovanja, uključujući i Crystal Dynamics studio te Tomb Raider IP, nakon čega je medijima poručeno kako će zaradu od 300 milijuna dolara uložiti u blockchain, AI i cloud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priče o blockchainu nisu hir, Square je još od kraja prošle godine svoju strategiju razvoja planirao na novim tehnologijama, tada se primarno spominjao NFT, međutim, kako se taj balon naglo ispuhao tako se i Square urazumio.

Fokus na online naslove za zapadno tržište

“Umjesto da prihod od prodaje uložimo u nove investicijske domene poput NFT-a i blockchaina, namjeravamo ga uložiti prvenstveno u poticanje rasta naše osnovne djelatnosti – igrama”, poručio je predsjednik Squarea Yosuke Matsuda u financijskom izvješću iz prošlog mjeseca, a koje je tek danas postalo dostupno na engleskom jeziku.

Iz Squarea poručuju kako nisu odustali od ulaganja u druge stvari osim igara i vlastitih studija, međutim, za takve potrebe će se ubuduće okretati vanjskim ulagačima. Što se tiče igara, s obzirom na popularnost Final Fantasy XIV pokušat će ubosti s još pokojim online naslovom za zapadna tržišta.

“Nećemo se nužno usredotočiti na online naslove, ali oni predstavljaju ključno područje interesa za nas u budućnosti”, poručio je Matsuda.

Povezano