Vijesti

Starfield i Indiana Jones su se trebali prodati u desetine milijuna kopija na PS5, Microsoft je prognozirao

Unatoč strelica kojima je šef Xboxa Phil Spencer obasipao konkurenciju, unatoč obećanjima kako to neće napraviti, Microsoft je ipak pretvorio Bethesdine naslove u konzolaške ekskluzive za Xbox. Suđenje između Microsofta i američkog FTC-a otkrilo je kako je ekskluzivnost budućih Bethesdinih igara bila u planu od samog početka, međutim, Microsoft je ipak vagao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ćemo dobiti, a što izgubiti ako maknemo Bethesdine buduće igre s PlayStationa, pitali su se čelnici Xboxa. Izgubit će desetine milijuna prodanih kopija, zaključili su. Međutim, isto tako su zaključili kako će im se to možda isplatiti rastom Game Pass pretplata i potencijalno boljom prodajom Xbox konzola.

To je otkrio na suđenju Microsofta i FTC-a Xboxov financijski direktor Tim Stuart. On je svjedočio kako je Microsoft, procjenjujući ekskluzivnost Bethesdinih igara, zaključio kako bi Microsoft, unatoč predviđenoj prodaji od po 10 milijuna kopija Starfielda i Indiana Jonesa na PlayStationu, mogao nadomjestiti već spomenutim Game Passom i boljom prodajom. “Kratkoročno je Microsoft trebao manje dolara da bi nadoknadio financijski učinak”, stoji u transkriptu svjedočenja, a prenosi urednik Axiosove gaming sekcije Stephen Totilo. U prijevodu, može si priuštiti manju profitabilnost.

Suđenje Microsofta i FTC-a završilo je pozitivno za Microsoft, koji je tako dobio zeleno svjetlo SAD-a pri kupovini Activision Blizzarda. Microsoft je odmah krenuo u konačnu realizaciju, koja bi se trebala dovršiti u ponedjeljak, međutim, FTC će se ipak žaliti pa nitko zapravo ne zna kada će završiti ova trakavica.

Igra

Povezano