Vijesti

Stotine nogometaša stalo je uz Zlatana i žele tužiti EA zbog FIFA-e

Nakon što je Zlatan Ibrahimović ovih dana prozvao Electronic Arts na društvenim mrežama zbog korištenja njegovog imena u igrama, sada to razmatraju i stotine ostalih profesionalnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obznanio je to za The Telegraph Mino Raiola, kontroverzni ali i najbogatiji nogometni menadžer na svijetu. “Sistem nije dobar, a ovu borbu Zlatan želi iznijeti za sve igrače. Što će se dogoditi? Borit ćemo dok se ne razjasne neke stvari te ćemo ići i na sud”, otkrio je The Telegraphu.

“FIFA i udruga nogometaša FIFPro profitiraju na igračima na koja ni nemaju prava”, kaže Raiola pa nastavlja kako u konkretno ovom slučaju na Zlatana prava ne polažu ni FIFA, ni FIFPro, ni AC Milan. Prava polaže sam na sebe.

Raioli i Ibrahimoviću se dosad javilo oko 300 igrača koji traže isto. Osporavaju to da prava na njihova imena drži FIFPro, a ako sud zaključi to isto Electronic Arts bi se mogao naći u velikim problemima.

Koliki će biti zahtjevi igrača za vlastita uvrštavanja u igre tek ćemo vidjeti, a ovisno može li to EA platiti ili ne nogometne zvijezde hoćemo ili nećemo gledati u budućim FIFA igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano