Vijesti

Ibrahimović napao EA jer ga nisu pitali za njegovo korištenje u FIFA-i; podržala ga je još jedna legenda

Nakon što sa Zlatanom Ibrahimovićem u FIFA-i igramo gotovo 20 godina, čovjek se sjetio zapitati što njegov lik i djelo rade u dosadašnjim nastavcima i tko je Electronic Artsu dao dopuštenje za korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan se tako na FIFA-u, Electronic Arts i organizaciju igrača FIFpro (koje navodno nije član) obrušio na Twitteru. “Netko godinama zarađuje na mojem imenu i to bez ikakvog dogovora”, napisao je. A podržao ga je nitko drugi doli najpoznatijeg golf igrača među nogometašima Gareth Bale. Insinuirajući tako kako ni on ne zna zašto je u FIFA-i, a to mu nije smetalo kada je prije nekoliko godina krasio naslovnicu igre i za to pokupio milijune.

Zanimljivo, sve ovo se događa baš nakon što je otkriveno koliko FIFA plaća Davidu Beckhamu za korištenje njegovog imena u igri i na coveru posebnog izdanja. Iako je Beckham već neko vrijeme u nogometnoj mirovini, od FIFA-e zarađuje više nego svojevremeno u Manchester Unitedu ili PSG-u.

Inače, Ibrahimovićev klub Milan u kojem proživljava novu mladost i s 38 godina se iskaljuje na obrambenim igračima Serie A, ove godine ekskluzivno je dao prava upravo FIFA-i. Što znači da Milana nema u PES-u, a njegovi igrači dobili su posebni tretman skeniranja lica u novoj igri.

Inače, korištenje nogometnih igrača u video igrama delikatno je pitanje. Većinom je povezano s udrugom nogometaša FIFpro koja barata pravima sviju, a ako svaki poznatiji nogomeaš krene tražiti svoja prava od igara moglo bi se dogoditi da FIFA-u i PES uskoro igramo s 99% izmišljenih igrača i tek pokojom plaćenom zvijezdom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano