Vijesti

Sukreatoru The Last of Usa nitko nije pripisao ni najmanju zaslugu za TV seriju

Prije nego što je napustio Naughty Dog 2017., Bruce Straley kao game director vodio je razvoj Uncharteda 2, The Last of Usa i Uncharteda 4 nakon kojeg je, tada je govorio, izgorio. Bilo je to stresno razdoblje za njega, na Uncharted 4 snažno su utjecali rokovi, nakon čega ovaj veteran gaming industrije više nije značajnije djelovao, sve dok prošle godine nije osnovao vlastiti studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruce Straley kao direktor i Neil Druckmann kao kreativni direktor u najmanju ruku jednako su zaslužni za priču prvog The Last of Usa. Priču su stvorili zajedno, Straley je navodno zaslužan za nasilan i mračan ton igre, a vođeni logikom rekli bismo da je jednim dijelom zaslužan i za The Last of Us TV seriju. Ipak se ona snimila prema njegovom radu.

Ni potpis, ni novac

Međutim, to nam je promaknulo, Bruce Straleyu nigdje nisu pripisane ni najmanje zasluge, nema ga među brojnim imenima u završnoj špici. “Kad netko tko je sudjelovao u stvaranju tog svijeta i likova ne dobije ni priznanje ni novčić za svoj rad, mislim da je to argument za sindikalno udruživanje”, u razgovoru za LA Times požalio se Straler koji smatra da bi sindikati možda mogli zaštiti kreatore. HBO i Sony nisu željeli dati komentar na ovo.

Svejedno, Straley nastavlja strastveno pričati o svijetu koji je pomogao stvoriti, za koji smatra da bi mogao biti još mračniji. “Pandemija tog tipa je tolika trauma, da mislim da bi The Last of Us trebao imati puno više slomljenih likova. Nismo bili dovoljno realni u razini tjeskobe i napetosti koju bi likovi imali u tom svijetu”, tvrdi nakon što je iskusio ovu “našu” pandemiju.

Prva epizoda The Last of Us TV serije izašla je ovaj ponedjeljak i odmah je postala druga najpopularnija HBO-ova serija svih vremena.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano