Vijesti

Svi su napali Platinum jer je navodno plaćao sitniš glavnoj glumici, ali to nije bila istina

Glumica Hellena Taylor u prve dvije Bayonetta igre pružala je glas Cerezi, međutim, nakon što se mogla dogovoriti s developerom Platinum Games za nadolazeću Bayonettu 3, izašla je u javnost s optužbama koje su snažno odjeknule među igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitteru je navela kako je Bayonetta franšiza dosad zaradila preko 400 milijuna dolara (što je prilično upitno), a njoj su nakon preko 11 godina školovanja i već odrađene dvije igre ponudili samo 4000 dolara za izvedbu u Bayonetti 3, što je označila uvredljivim. “Tražim vas da bojkotirate Bayonettu 3 te uplatite novac u humanitarne svrhe”, pozvala je fanove na Twitteru.

Taylor je u jednom od kasnijih videa navela da ju je ponuda Platinuma bacila u depresiju, a pomisao kako bi mogla završiti na ulici nagnala ju je na misli o samoubojstvu. “Bayonetta se uvijek zauzima za nemoćne, za ono što je ispravno”, zaključila je, ali u emotivnom obraćanju prešutila je bitne informacije.

Mediji navode drugačije brojke

I dok je Platinum odlučio držati se po strani, Bloomberg i VGC pisali su kako je Taylor zapravo dobila znatno veću ponudu za angažman. Navodila se cifra od 15 tisuća dolara, što je u skladu sa standardom gaming industrije za toliku količinu posla. “Apsolutne laži i neistine”, demantirala je tada za VGC.

Svi su nastavili pljuvati po Platinumu, a danas druga priča. Da su joj ipak ponudili 15 tisuća, obznanila je danas na Twitteru. Prvo su joj ponudili 10 tisuća, što je nije zadovoljilo, potom je dobila još 5 tisuća, priznaje, što je odbila. 11 mjeseci kasnije Platinumovci joj se ponovno javljaju s ponudom od 4 tisuće za cameo ulogu, što ju je očito razbjesnilo.

“Nije bilo opširnih pregovora, kao ni smiješnih izmišljotina o 250 tisuća dolara. Ja sam timski igrač. Samo sam tražila poštenu plaću u skladu s vrijednošću koju donosim ovoj igri”, Taylor, koja očito smatra kako zaslužuje više, zaključila je priču sa svoje strane.

I dok joj zacjelo nitko ništa nebi prigovorio da je odmah na početku priznala pravo stanje stvari, Hellena Taylor danas je vjerojatno glas kojem se više neće pronaći ozbiljnija uloga u gaming industriji. Osim toga, prekršila je niz odredbi NDA ugovora, a budući da je nakon iznošenja lažnih/dvosmislenih informacija uslijedilo maltretiranje nove glumice i developera na društvenim mrežama, vjerojatno je očekuje i poneka ozbiljnija tužba.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano