Vijesti

Svi su oduševljeni The Finalsom, novim ludim FPS-om tvoraca Battlefielda

Veliki svjetski mediji i najpopularniji kreatori dobili su priliku zaigrati kaotičan FPS The Finals prije nego što se kasnije ovog mjeseca otvori masama u prvom većem beta testiranju.

Forte The Finalsa je destrukcija. I to apsolutno svega. Veterani Battlefield serijala okupljeni u Embark Studios igrali su na najjaču BF kartu, premda to nije jedini adut ove igre.

Premisa igre je prilično jednostavna. Više timova po tri igrača ima isti zadatak, izvući što više novca iz trezora diljem mape. Tko kraj runde dočeka s najviše love, taj je pobjednik. Timovi jedni od drugih mogu krasti plijen, nečija taktika bit će čekanje na cilju, a ostali će se odlučiti na direktnu akciju. Klasičan extraction naslov, rekli bismo.

Igrači biraju između tri builda – laganog, srednjeg i težeg. Mali build je okretniji, brži, teža je meta, ima ability nevidljivosti te ima pristup laganijim oružjima. Teži je građen poput svojevrsne tank klase s više healtha, sporiji je, ali zato ima pristup širokom arsenalu eksplozivnih oružja s kojima može raditi nered. Srednji build je nekakav balans između tog dvoje.

Ipak nije tipičan extraction

Rekli smo da je The Finals po premisi tipičan extraction naslov, međutim, prema prvim dojmovima daleko je od toga. Najviše zbog još jednog spomenutog elementa – destrukcije. Nijedna partija se ne igra isto, kažu. Nikada ne znate kako će se okolnosti promijeniti zbog napredne fizike razaranja, mapa se u konačnici uvijek pretvori u nešto drugo i ne možete, kao u nekim drugim igrama, planirati na temelju nekoliko varijacija već definiranih prolaza na mapi. Okolnosti su uvijek drugačije, sve je podložno fizici uništenja i apsolutno sve u The Finalsu ima razinu dinamike.

Ovu zgradu je moguće uništiti na nebrojeno puno načina. Izvor: gamestar.de

I klasično napucavanje je zadovoljavajuće, a oružja su prilično balansirana, slažu se svi. U svakom frejmu vidi se da je igru radila ekipa s iskustvom razvoja shootera.

Osim destrukcije i razaranja, na igranje utječu i neki drugi elementi poput promjenjivih vremenskih uvjeta, doba dana, random meteora i slično. A potom su tu eksplozivne bačve, svojevrsne skakaonice. The Finals je uspio isporučiti onaj duh Battlefielda, onu slobodu igranja na način na koji želite, slažu se svi. Premda na manjoj skali.

The Finals se najbolje igra u timu, a soliranje po mapi neće vas dovesti nigdje. S prijateljima ili randomima, solo ili timski, igru možete isprobati već danas kada kreće beta na PC-ju. Prijavit se možete na Steamu, a konačan izlazak The Finalsa planira se za negdje kasnije ove godine na PS5, XSX/S I PC-ju.

Igra

Povezano