Vijesti

Prvi veliki val banova u The Finalsu zahvatio i neke poštene igrače

Besplatni The Finals zatvorio je 2023. godinu kao novi veliki FPS hit, a po svojoj prilici status hita nastavit će održavati i u 2024. godini. Pod uvjetom da developeri iz Embarka riješe gorući problem s varalicama. Prvi ozbiljniji pokušaj nije dobro prošao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prvi veliki ban kojeg je studio zakazao u novogodišnjoj noći “pokupio” je i dobar broj poštenih igrača. “Zbog određenog ponašanja koje je protivno našem Kodeksu, vaš račun je zabranjen”, poruka je koju su zaprimili brojni igrači, i pošteni i nepošteni, a među njima i streamer i profesionalni esport igrač PRX Jinggg.

Čestitka je dočekala i druge profesionalne igrače, neki od njih kao dokaz prilažu i snimke koje dokazuju čojstvo i poštenje. Sve ukazuje da algoritam nije dobro ugođen, što prešutno priznaje i sam studio koji je nekim od pogođenih igrača već vratio račune.

Nije utjecalo na popularnost

I dok se u zajednici igrača događa prava mala drama, Embark se ne oglašava. Barem ne službeno. Na stranicama i društvenim profilima nema službene obavijesti ni o kažnjavanju igrača ni o pogrešnom djelovanju algoritma.

Kako bilo, barem iz javnih podataka na Steamu vidimo da ovaj problem nije utjecao na broj igrača. On je i dalje stabilan, na toj platformi premašuje 100 tisuća istovremenih igrača dnevno što ga ostavlja među probranim društvom najpopularnijih naslova današnjice. Krajem 2023. obilježio je jubilej od 10 milijuna igrača, a može li bolje od toga otkrit će 2024.

Igra

Povezano