Vijesti

The Callisto Protocol nije razočarao u prvim recenzijama, ali nije igra godine

Izdavač za FFA nije osigurao raniji pristup review kopiji The Callisto Protocola, igru smo dobili tek danas, ali zato su na dan izlaska objavljene prve recenzije velikih svjetskih medija. Sumnjivo je kada se recenzije za neki naslov ne dopuštaju do dana izlaska, a sumnje su donekle opravdane za novi horor IP originalnog kreatora Dead Spacea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvim recenzijama The Callisto Protocol nije igra godine. Dojmovi su mlaki, u najbolju ruku prosječni. Recenzenti zamjeraju manjak izazova, zagonetki i sadržaja sa strane, a prema svemu dosad pročitanom, sve se svodi na oko osam sati hodanja i pucanja po mračnoj svemirskoj postaji.

Nasilno i strašno, ali bez inovacija

Callisto Protocol ne inovira, zamjera mu GameInformer. IGN se nadovezuje na istu misao, navodi da je ovo novi Dead Space, krvaviji te u tom kontekstu bolji, ali u srži isti kao spiritualni prethodnik od prije 10-ak godina. PC Gamer hvali izuzetan i upečatljiv početak te jezivu atmosferu koja se proteže do konca igre, kritizira po njima čudne kretnje i animacije, a The Callisto Protocol smješta negdje između Dead Spacea 3 te imaginarne četvorke.

S druge strane spektra velikodušan je bio Dexerto koji kaže – remek-djelo! Njihov recenzent dodaje da je kroz čitavo trajanje igre bio na rubu, hvali vizuale te dizajn zvuka koji su pripomogli pobudu osjećaja konstantnog straha, a sa strane gameplay dizajna odluku developera o implementaciji malog broja oružja pravda “fantastičnom” borbom prsa o prsa.

Upitne performanse na PC-ju

Što se tiče performansi, vratimo se na za to relevantni PC Gamer, koji navodi relativno loše izvođenje na PC-ju s RTX 3080 i ispod 60 FPS-a s ray tracingom, što ne poboljšava nikakvo igranje s postavkama. Naglašava i prisutan stuttering, a da biste možda mogli odgoditi kupnju na PC-ju ukazuju prve recenzije na Steamu – igrači nisu zadovoljni i trenutni status je “mostly negative”. Istovremeno, što se tiče konzola, nitko izričito ne navodi nadprosječno problematično izvođenje.

Da zaključimo, svi se slažu u jednom, debi naslov Glen Schofieldovog Striking Distance studija fantastično prezentira nasilje, a posebno ono izvedeno na glavnom liku s brojnim sekvencama umiranja sirotog Jacoba. Prije nego što dovršimo vlastitu recenziju, na temelju pročitanog zaključili bismo da bi The Callisto Protocol trebali odigrati svi fanovi sci-fi horora. Unatoč tome što se neće nakititi nagradama za igru godine, spiritualni nastavak Dead Spacea nije razočarao.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano