Vijesti

The Last of Us 2 dominirao je nominacijama za BAFTA-u, ali apsolutni pobjednik i igra godine je Hades

The Last of Us II je postao igra s najviše nagrada u povijesti industrije igara. Postao je i rekorder u broju nominacija jedne od najcjenjenijih dodjele nagrada na svijetu. Pokupio je čak 13 BAFTA nominacija, ali ni približno toliko nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćas je na dodjeli nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti dominirala jedna druga igra. Indie naslov Hades je pokupio čak 5 nagrada, uključujući i onu za najbolju igru godine.

Mnogi su u komentarima zajedljivo komentirali kako će TLoU od BAFTA-e dobiti nagradu za igru godine budući da se navodno radi o “previše progresivnoj” grupi ljudi, ali na kraju je GOTY zasluženo odnijela igretina koja je definitivno obilježila generaciju i nastavlja oduševljavati naše forumaše.

Hades developera Supergiant Gamesa dobio još je nagrađen za umjetničko postignuće, dizajn i naraciju, a glasovni glumac Logan Cunningham dobio je nagradu za izvedbe više likova u igri, uključujući i onu glavnog naratora.

The Last of Us Part 2 dobio je nagradu za animaciju i igru godine po odabiru fanova (internet glasanjem), a Laura Bailey dobila je nagradu za najbolju izvedbu lika Abby. Po dvije nagrade dobili su Animal Crossing: New Horizons i Sackboy: A Big Adventure.

Izdvojimo jedinu nagradu za Ghost of Tsushima i to za audio prezentaciju, Microsoftov i Rareov Sea of Thieves nagrađen je kao najbolja igra koja se i dalje razvija, Miles Morales ima najbolju glazbu, a najbolje tehničko ostvarenje ostvario je Dreams.

Za kraj zaključimo kako je Sony i ove godine kao izdavač dominirao s 8 od 18 ostvarenih nagrada.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano