Vijesti

The Last of Us je dobio prvu zakrpu za PC. Ali stanje igre je i dalje sramotno

Kada pričamo i kada se sjećamo prvog The Last of Usa na PlayStationu, pamtimo jednu od najboljih priča u videoigrama i jedinstveno iskustvo igranja. Kada jednom u budućnosti budemo pričali o The Last of Usu na PC-ju, pričat ćemo o sramotnom cash grabu kod kojeg je, kontrola kvalitete, očito bila nepostojeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je remake The Last of Usa za PS5 bio u najvećoj mjeri savršeno iskustvo, ta ista igra na PC-ju nekoliko mjeseci poslije je neusporediv proizvod. Brzim preletom po internetu naići ćete na nevjerojatne prikaze, na prikaze zbog kojih vam bude žao što brojnim igračima prvo iskustvo igranja The Last of Usa mora biti ovo.

Pošteđena nije ni najemotivnija scena u igri, ona sa samog početka, gdje Joelova kćer uoči onog događaja krene s van-tjelesnim glitchanjem. Da ne spominjemo Joela koji zbog bugova liči na čečenskog ekstremistu, a Ellie ponekad kao da je napravljena od grubog plastelina. A žalili ste se na Bellu Ramsey u seriji…

Tehničke probleme poput crasheva, kašnjenja tekstura, shadera, lošeg izvođenja i drugih nećemo ni spominjati. Najavu njihovog popravka Naughty Dog nagovijestio je u prvoj zakrpi. Popravili su neke probleme s performansama i dodali analitiku za praćenje crasheva, ali The Last of Us je i dalje jako daleko od dobrog proizvoda na PC-ju.

Kritike se nastavljaju nizati, a ispod pogledajte neke od najsmješnijih situacija. Za kraj dodajmo da je na PC portu radio Iron Galaxy, studio koji se i ranije pokazao ne baš sposobnim (sjetite se Batman: Arkham Knighta). Nismo sigurni tko bi pri zdravoj pameti izdao The Last of Us u ovakvom stanju te sve uvelike podsjeća na jednako katastrofalan remaster GTA trilogije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano