Vijesti

The Last of Us Remake dobio je 10-minutni prikaz. Sada je sve jasno.

“Prije više od dvije godine kada smo dovršavali The Last of Us Part II, uzbudili smo se oko ideje da The Last of Us Part I učinimo da izgleda jednako dobro poput dvojke, ako ne i bolje”, Neil Druckmann je otkrilo kada se rodila ideja o razvoju remakea. To je samo uvod u upravo objavljenu 10-minutnu prezentaciju remakea The Last of Usa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naughty Dogovci kažu da ih je PS3 uoči 2013. tehnički obuzdavao u viziji onoga što je The Last of Us trebao biti. PS5 im je sada omogućio izvedbu više detalja, realnije animacije, življe facijalne ekspresije, refleksije… “Ne samo da sad možemo imati iznimno detaljna lica u cut scenama, možemo ih imati i u gameplayu”, objašnjava kreativni direktor remakea Shaun Escayg.

Kaže kako je od naprednije tehnologije The Last of Us uvelike profitirao budući da više nema prekida između cut-scena i gameplaya. U odnosu na original, dizajneri su željeli pridonijeti imerziji većim brojem interaktivnih i uništivih objekata u scenama. Primjerice, scena u Pittsburgu gdje vas naganja montirana strojnica sada izgleda bitno uvjerljivije dok se oko igrača sve raspada pod naletom masivne količine streljiva.

Iako se to iz ranije procurenog gameplaya nije vidjelo, developeri tvrde kako je umjetna inteligencija neprijatelja podignuta na razinu iz dvojke. Oni sada međusobno komuniciraju, taktički flankiraju igrača, a i prijatelji će postati pametniji. Primjerice, Ellie više neće izlijetati pod noge neprijatelju i tako razbijati imerziju. U preko 10 minuta prezentacije nisu spomenuti novi gameplay elementi, što znači da će po tom pitanju remake biti identičan.

Bolji, a ne drugačiji

Navode se i uvjerljivije animacije uz korištenje tehnologije koja u svakoj sekundi kretanja između stotina snimljenih animacija bira najuvjerljiviju. Kretnje u prikazu zaista izgledaju uvjerljivo, glatko, možda i upečatljivije od dvojke.

Remake neće imati novih scena, radnjom i pričom bit će 1:1 reprezentacija originala. “Željeli smo zadržati autentičnost i podići razinu svega što nam dopušta da iskustvo učinimo boljim. Ne drugačijim”, zaključio je Druckmann.

The Last of Us Part 1 izlazi na PS5 2. 9. ove godine, a u razvoju je i izvedba za PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano