FFA FocusVijesti

Top 7 kriminalno laganih boss borbi

Nekada prije smo znali imati top liste na FFA portalu. Često bi bile uobičajena tematika tipa „Top 10 najboljih oružja u igri“ ili „Legendarne boss borbe“. Koliko god takve teme bile kul i vjerojatno će ih biti u budućnosti, palo mi je na pamet malo zaokrenuti priču ovoga puta. Taman da za Halloween napravim listu 10 najopakijih horror igara ikad? Hmmmm…. Ne bih rekao. Prije nešto sasvim drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li onaj osjećaj kad igrate igru koja, ruku na srce, može biti relativno teška i frustrirajuća. Obični protivnici zadaju vam muke, a općenito i layout staza je takav da se tu i tamo oznojite. To je sasvim u redu jer takve igre od vas zahtjevaju razvijene vještine igranja. I tako se radnja fino zahuktava, dođete konačno do tog bossa koji prijeti totalnim uništenjem i tko zna čime sve ne. Mislite si: „pa to je super! Ovo će biti legendarna boss borba!“. A onda jadnika odvalite šakom ili nogom i ovaj se prospe koliko je dug i širok i kreće animacija. Pa čekaj malo? Zar je to… to? Ozbiljno?

Da, da, takvo nešto postoji. Probao sam izvući 7 borbi koje su toliko lagane ili one za koje je uopće upitno nazvati ih borbama. Na neke od njih ćete pišati od smijeha kada vidite popratne videe, vjerujte mi na riječ. Evo redom tih borbi.

7. Metal Gear Solid 3 – The End

Još jedna boss borba u kojoj je Kojima išao primjenjivati razbijanje četvrtog zida (sjetite se samo Psycho Mantisa). Alternativni način kako pobijediti The Enda je taj da spremite poziciju, pustite da prođe tjedan dana i  on će umrijeti od starosti. Ako ste igrali MGS3 na PS2, mogli ste samo namjestiti datum tjedan dana unaprijed za isti efekt u slučaju da vam se neda toliko čekati. Najlakši način za pobjedu u boss borbi bez ispaljenog metka ili odaslane šake odnosno noge.

6. Metal Gear Solid 3 – The Sorrow

U klasičnom smislu duljina ove borbe će ovisiti o tome koliko je Snake do tog momenta ubio protivnika. Što više protivnika je ubijeno, to će više biti duhova koje treba izbjeći, a time će i hod kroz rijeku biti dulji. Cilj je dosegnuti leteće truplo The Sorrowa, umrijeti i brzo upotrijebiti Revival Pill. Uz to se dobije i Sorrow Camo.

Kako ovu boss borbu ućiniti kriminalno laganom? Tako da ne ubijete nikoga pa da hod kroz rijeku bude kraći? Ne, ne. Odmah se utopite u rijeci, uzmite Revival Pill i voila. Sve je gotovo! Samo što u tom slučaju ne dobijate Sorrow Camo. Pa sad odvagnite što vam je bitnije. Nažalost, nisam iskopao video koji pokazuje postupak, već samo najkraći hod, al ajd, poslužit će.

5. Final Fantasy VI – Phantom Train

Da, da, u Final Fantasy igrama je redovito bila fora da bossovi ne moraju nužno biti ljudi ili personificirana čudovišta i razne živine. Moguće je i da budu prometna sredstva kao što je u ovom slučaju Phantom Train. Zapravo, kad krene borba zove se Ghost Train iz nekog razloga, ali to sada nije bitno. Regularnim načinom igranja ovaj boss je težak onoliko koliko bi trebao biti sukladno priči i levelu likova u igri. Međutim, postoji fora kako ubiti vlak jednim potezom. Vašim palim likovima u borbi famozni Phoenix Down daje novi život dok isti isprve ubija Ghost Train. Samo si sačuvajte jedan primjerak, bacite ga na vlak i natjeravanje je gotovo. Borba je tako kratka svega 30ak sekundi.

4. Fable 2 – Lucien

Hahahaha! Toliko nabildavanja atmosfere za posljednji fajt, toliko govorancije, toliko svega… Vi izvučete pištolj dok Lucien i dalje nešto nebitno melje, opalite jedan metak i on se strmoglavi u provaliju. To je to! Posljednje quote je za anale i zvuči ovako: „Huh, I thougth he’d  never shut up.“.  Kakav kraj!

3. The Incredible Hulk – The Leader

Glavna faca na kraju igre se samo stoji i smije. I to je to. Ne napada Hulka ni ništa. I zato se vi fino zaletite na njega, odvalite fini aperkat i frajer leti u provaliju. Stage Complete! Kreće animacija. Kakav apsurd! SNES platformeri su generalno teški za današnje standarde i The Incredible Hulk nudi okej količinu izazova. Ali sve se to strmoglavilo na samom kraju. Uostalom, pogledajte sam kraj priloženog videa.

2. Spiderman 2 – Mysterio

Posljednja borba s Mysteriom je definitivno prava misterija. Koliko nabrijavanja, koliko prijetnji, trostruka energija… I sve to da bi se vi fino zaletili u njega, odvalili mu aperkat (izgleda da superjunaci mogu zbilja imati jaku desnicu) i to je to. Ode sva trostruka energija, a lik se momentalno prosipa po podu. Trajanje borbe? Čitavih 1 sekundu. Tragikomedija!

1. Batman: Arkham Origins – Electrocutioner

Čovjek bi rekao da se iza takvog imena krije nekakav opasan boss kojeg ćemo trebat štemat danima. I doista, njegov dolazak i skok u centar arene u maniri „Are you ready?“, nakupina mišića i elektriziranih šaka unose strah i trepet u kosti svima koji mu se nađu na putu. Moš’ si mislit! Batman fino uputi jedan udarac nogom u glavu (baš kao na naslovnoj slici) i Electrocutioner se prosipa po podu ( baš kao Mysterio). I to je to! Dovoljno je samo vidjet posprdne komentare ispod videa svih onih koji traže savjete kako preći ovu brutalno tešku boss borbu. Izgleda da je Mysterio bio inspiracija u ovom Batman nastavku.

BONUS: Super Mario Bros – Bowser

A kakva bi to bila lista bez klasika? U kojem god dvorcu bili, na kraju na mostu iznad lave vas čeka Bowser. Imali ste dvije opcije – preskočiti ga i srušiti most gdje on pada u lavu ili bacati vatrene kugle gdje pada nakon 5 komada. S obzirom da ni na jednom levelu nije težak, borba traje čitavih par sekundi. Istina, na nekim levelima ima dodatne rekvizite da vam oteža pristup i prolaz (čekiće koje baca, lava koja skače itd.), ali ništa specijalno. Bude li zapinjanja, samo pokupite cvijet, budite bijeli do kraja i bacite mu par vatrenih kuglica. Posao gotov, ali princeza je u drugom dvorcu. Uvijek ista priča!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano