Vijesti

Tvorci Dying Lighta rade na open-world akcijskom RPG-ju, pridružili im se i veterani Witchera

300x250

Poljski razvojni studio Techland najavio je svoju novu igru. Nakon odličnog nastavka Dying Lighta koji je obogatio početak ove godine, jedan dio developera ostat će raditi na dodacima i ekspanzijama, a drugi će se posvetiti razvoju novog AAA open-world akcijskog RPG-a u fantasy okruženju.

Techland još uvijek nije spreman razgovarati o imenu i detaljima, međutim, da je projekt tek u povojima pokazuje popis oglasa za radne pozicije. Između 70 pozicija, studio traži i kreativnog direktora. On će se priključiti Mariu Maltezosu (Mad Max, Prince of Persia: The Sands of Time) te veteranima industrije od kojih mnogi stižu iz CD Projekta.

Narativna direktorica Karolina Stachyra bila je zadužena za posljednja dva The Witchera, kao i Arkadiusz Borowik, dok je Bartosz Ochman zaslužan za dizajn svjetova u Blood and Wine ekspanziji za The Witcher 3 i Cyberpunku. Dodajmo im još glavnog animatora na Horizon Zero Dawnu Kevina Quaida te vodećeg game designera s Deathloopa Davida McClurea.

Zavidan tim okupio je poljski Techland, a mogu li napraviti bolji open-world akcijski fantasy RPG od CD Projekta, saznat ćemo za nekoliko godina.