Vijesti

U Cities: Skylines 2 gradit ćemo milijunske metropolise

Jučerašnja najava Cities: Skylinesa 2 nije otkrila previše konkretnih detalja o nastavku najpopularnije city building igre današnjice, pa smo do detalja morali doći okolnim putem.

Odmah po najavi, u bazi Xboxa pojavila se lista achievementa/trofeja za Cities 2. Njih ukupno 40 otkrivaju nekoliko bitnih detalja, poput količine prostora za građenje. Trenutno, Cities: Skylines nudi maksimalnih 25 područja za građenje, koji se s modovima mogu proširiti na maksimalnih 81, dok na konzolama taj broj iznosi samo 9 (prije next-gen ažuriranja).

Cities: Skylines 2 imat će najmanje 150 tileova bez modova. Premda bi procesor umirao, s modovima na 81 tilesa u CS1 biste mogli dosegnuti maksimalno milijun stanovnika. Uz pretpostavku da su proširiva područja jednake kvadrature poput prethodnika, Cities: Skylines 2 mogao bi imati gradove s milijunskim brojem stanovnika. U tom slučaju, sigurno je pretpostaviti da su developeri pronašli način za još bolju optimizaciju. Morat će, budući da očekujemo još bolju simulaciju svakog od žitelja grada.

Trofeji otkrivaju, Cities: Skylines 2 u nekom trenutku suočit će vas s najezdom štakora, imat će editor za izradu mapa, godišnja doba i mape/područja podložna različitim klimama. Moći će se razvijati i posebne linije za prijevoz putnika, ali i tereta (nadamo se poput onih u Transport Feveru).

I to je to što smo zasad uspjeli saznati o Citiesu 2. Trebali bismo ga zaigrati negdje kasnije ove godine na PC-ju i konzolama aktualne generacije.

Igra

Povezano