Vijesti

Ubisoft testira prototip Splinter Cella s elementima Hitmana

Novi, pravi Splinter Cell je u razvoju, tvrdi pouzdani VGC, a sada se u priču uključio Jeff Grubb s dodatnim informacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako uvijek dobro upućeni Jeff Grubb nije dobio iste informacije poput VGC-a, odnosno ne dijele isti izvor, on tvrdi kako je Ubisoft tokom ljeta testirao potencijalnu Splinter Cell igru.

Veliki izdavači redovito testiraju nenajavljene igre u produkciji i gole prototipe, često to rade i u fazi dok se još ne zna ni naslov ni konkretnija radnja, a ključni likovi nemaju dovršene teksture. Jedan od testera Grubbu je javio kako je za Ubisoft uoči E3 testirao dvije takve igre. Jedna je nadolazeći Prince of Persia: The Sands of Time Remake, a druga je nešto što bi po svemu sudeći trebao biti Splinter Cell.

Testirani djelić igre imao je akcijski gameplay u stilu Splinter Cella, ali u kombinaciji s elementima iz Hitman igara. Dakle, stealth akciju u ograničenim otvorenim levelima, što je pristup koji bi potpisali mnogi Splinter Cell fanovi.

Reboot Hitmana kao uzor

Ipak, Grubb upozorava da testirani prototip ne mora nužno biti ono što je Ubisoft u konačnici odobrio. Ali u krajnjem slučaju potvrđuje navode VGC-a. Ako ništa drugo Ubisoft barem aktivno razmatra novu Splinter Cell igru. “Novi Hitman naslovi su dobar predložak za ono što bi trebala biti moderna stealth igra”, zaključuje Grubb, a mi se sasvim slažemo.

Nakon godina masivnih open world igara po istoj šabloni i multiplayer naslova, Ubisoftu treba jedna fokusiranija single player igra kako bi zadovoljio kritičare. Po svemu sudeći, spasitelj će biti upravo Sam Fisher.

Povezano