Vijesti

Unatoč obećanju da neće biti mikrotransakcija, u Doom Eternalu od sad možete kupiti ovakve skinove

Još uoči izlaska Bethesda je čvrsto obećala kako Doom Eternal neće imati mikrotransakcije. “Sve možete otključati igranjem, Eternal je igra od 60 dolara, a ne nekakva F2P ili mobilna igra”, tvrdio je kreativni direktor Hugo Martin.

Godinu i nešto te jedna prodaja Bethesda Microsoftu kasnije potpuno druga priča. Na Steamu, Xboxu i PlayStationu pojavila su se dva kozmetička paketa po cijenama od 5 i 9 eura. DOOMicorn Master Collection Cosmetic Pack nudi skinove koji su se prethodno mogli otključati kroz Twitch, a skuplji Series One Cosmetic Pack nudi skinove koji su se prethodno u prvoj sezoni mogli otključati skupljanjem XP-a.

Igrači na internetu su bjesni, što je i za očekivati. Koji je smisao uopće kupiti skinove ovakvog tipa u igri koja je većinski single player naslov? Kažemo većinski, jer mutliplayer Battle Mode ionako više ne igra nitko. Niti ga je itko igrao.

Samo po sebi ne radi se o prestrašnom potezu. Mikrotransakcija kao mikrotransakcija. Potpuno je nepotrebna i nitko nas ne tjera da je kupimo. Ali nakon što marketinšku kampanju odradiš na paroli “mikrotransakcije su loše” onda je u ovo u najmanju ruku licemjeran potez Bethesde. Ili Microsofta?

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close