Vijesti

Valve je konačno najavio novi Half-Life! Ali kao VR igru

15 godina je prošlo od Half Life 2, a 12 od Druge epizode “dvojke” i malo je reći kako je nekakav nastavak možda jedna i od najiščekivanijih igara među današnjim igračima. Ali Valve je fokus prebacio na Steam, Counter Strike, te zadnjih nekoliko godina na VR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je Valve službeno najavio Half-Life: Alyx, prvu Half-Life igru nakon 15 godina. Alyx će biti prikazan u četvrtak u 19 sati po našem vremenu.

Kako je Valve napisao na Twitteru, ovo bi trebala biti flagship VR igra što nas u startu odbija, kao i veliku većinu igrača koji se još uvijek nisu pronašli u toj domeni igranja.

Možda flop, a možda igretina koja će revitalizirati VR

VR kolaboracija sa HTC-om je realno gledano podbacila, a dok Facebook i Sony i dalje nastavljaju ulagati novac, ostaje dojam kako je globalno oduševljenje tom tehnologijom splasnulo, te se nekakav potencijal još uvijek nazire tek kolaboracijom s mobilnim telefonima.

Iako je najava novog Half-Lifea za VR pomalo degradirala važnost ovog događaja, postoji mogućnost kako se ipak radi o velikoj koja će jednog dana imati važnost kao i prve dvije igre u serijalu. Sjetimo se, prije 15-ak godina mnogi od nas su ulagali novac u nova računala kako bismo spremni dočekali Half-Life 2. Half-Life: Alyx možda bude igra zbog koje ćemo kupovati VR uređaje i zbog koje će zaživjeti kombinacija VR-a i ozbiljnog igranja. A možda bude totalno flop koji Valveu nikad nećemo oprostiti. Bit ćemo pametniji za dva dana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano