Vijesti

Valve radi na nekoliko projekata, a GabeN želi raditi više SP igara

Ako volite Half-Life i jedan ste od onih kojima bi najava treće epizode preokrenula svijet, onda ste, prilično smo sigurni, razočarani Alyxom. Prva HL igra nakon 13 godina rađena je samo za (pre)skupe VR uređaje, međutim, izgleda da je Alyx pokrenuo momentum unutar Valvea.

Gabe Newell za 1 NEWS tvrdi da je s uspjehom Alyxa čitava kompanija dobila jednu novu energiju. “Alyx je bio odličan povratak single-player igrama”, kaže, ali ne dopušta se uvući u raspravu o mogućim Half Life i Portal nastavcima.

“Godinama uspješno zaobilazim takva pitanja. Lijepa stvar je da neodgovaranjem zaobilazim neka druga jednako teška pitanja”, stav je Gabena po kojoj bi se mogla snimiti barem jedna epizoda Seinfielda.

Gaben nije želio pričati ni o Citadelu, kodnom imenu navodnog novog projekta o kojem se već mjesecima špekulira.

Zato je pričao o Apexu. Kako kaže, obožava Apex Legends, a obožavaju ga i kolege iz Valvea. “Obožavam ga igrati, ali sam iz igre naučio dosta toga kao developer”, kaže, ali ne otkriva radi li zato na nekoj battle royale igri.

Inače, Gabe Newell se preselio na Novi Zeland. Tamo je ostao nakon što ga je nakon posjeta obitelji sustigla pandemija.

Posljednja Valveova klasična single-player igra bila je Portal 2. Iz nekog razloga, unatoč kultnim statusima Portal i Half-Life igara, Valve je već 10 godina odlučio keširati uspjeh Dotae, Counter Strikea te Steama općenito. Da nisu zaboravili svoj pokazao dokazali su s Alyxom, a vrijeme će pokazati događa li se zaista zaokret u Valveu.

Igra

Povezano