Vijesti

Veteran Quentin Cobb je iz Sonyjevog super tajnog studija prebjegao Microsoftu

Prošli tjedan pisali smo o tome kako su Soynjev tajni studio u San Diegu napustili dvije jako važne osobe. Prvo je svoj odlazak najavio veteran John Bautista, a Quentin Cobb, bivši senior game designer iz Naughty Doga (radio na The Last of Us i Unchartedu 4) zatim je objavio kako je to učinio još i ranije. Sada je, barem kod bivšeg ND-ovca poznat i razlog odlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quentin Cobb se pridružio Zenimaxu, izdavaču kojeg je zajedno s Bethesdom nedavno kupio Microsoft za golemih 7 milijardi dolara. Zenimax je formirao novi studio u San Diegu, a unutar kojeg Cobb radi na još nenajavljenom novom AAA IP-u zajedno s kreativnim direktorom Ben Jonesom. Jones je nekada također imao zapaženu ulogu u Sonyju kroz Socom i MAG igre s PS3.

Novi studio sastavljen je od veterana iza Destiny, RDR, X-Com i Battlefield igara, a budući da je i Ben Jones poznat po razvoju igara ratne tematike donekle je jasno o kakvom IP-u se radi.

Prošli tjedan Sony su napustili i dvije važne osobe iz Sony Bend studija, a radi li se o trendu egzodusa u Microsoftove studije tek ćemo otkriti narednih dana, tjedana i mjeseci.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano