Vijesti

Vikend bete za Diablo 4 obilježio je bojkot igrača. Ima li razloga za to?

I dok prvenstveno Blizzard prolazi kroz promjene vodstva, brojni igrači odlučili su bojkotirati Diablo 4. Te biti glasni u tome. Na društvenim mrežama se oformio glasan trend prozivanja onih koji pružaju podršku Blizzardu, poziva se na licemjerje itd. S druge strane, kao svojevrsni glas razuma, istaknuo se Bloombergov Jason Schreier, jedna od najvećih ikona novinarstva gaming industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo njegovi istraživački tekstovi razotkrili su toksično stanje unutar kompanije, a sada se u osvrtu na Twitteru zapitao treba li zaista bojkotirati Blizzard? Po njemu, bojkot ima smisla samo ako se solidarizirate s radnicima. A radnici nisu pozvali na bojkot. “Ono što sam čuo i vidio od Blizzardovog osoblja je potpuno suprotno (od bojkota. op. a.)”, kaže Schreier.

Istina je, tvrdi on i brojni drugi, da iza Diabla 4, ali i drugih Blizzardovih naslova, stoji premoćna većina ljudi koji nemaju veze s toksičnosti unutar kompanije, odnosno, sami su žrtva istoga. Bojkot, u ovom slučaju Diabla 4, štetio bi najviše radnicima, koji su uložili gomile truda u ovaj naslov. “Neki od žrtava Blizzardovih sistemski problema radili su na igri i ponosni su na nju”, kaže Scheier.

Jeste li igrali Diablo 4 betu, ili ste je bojkotirali? Zatvorena beta završila je jučer, a otvorena beta kreće u petak 24. 3. u 17 sati i trajat će do ponedjeljka 27. 3. u 20 sati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano