Vijesti

Vikinški survival co-op Valheim u samo tjedan dana postao je ogroman hit na Steamu

Još jedna survival igra? I to vikinška? Prije nego što ugasite tab dopustite nam da objasnimo po čemu je Valheim poseban. Krenimo prvo od toga da je Valheim kooperativni PvE survival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U timovima od 2 do 10 igrača na službenim ili privatnim serverima možete se istraživati proceduralno generirane mistične svjetove, graditi brodove, baze i boriti se protiv mističnih stvorenja nordijske mitologije.

Valheim je u early accessu na Steamu izašao prošli tjedan, a već sada se može pohvaliti prodajom od impresivnih milijun primjeraka. Brojkom su se pohvalili developeri ovdje, a dokaz o popularnosti svakako je trenutni broj igrača od čak 150 tisuća. Trenutno se radi o 6. najpopularnijoj igri na Steamu, odmah iza Apexa i Rusta. Odlične su to brojke za maleni studio Iron Gate kojem je ovo prva ozbiljna igra.

Valheim se pojavio praktički niotkuda, ali odlični prodajni rezultati nisu tu bez razloga. Već sada radi se o zabavnoj igri s dovoljnom količinom sadržaja za jednu early access igru, a dodatan plus za veliku većinu igrača je odluka developera da totalno onemogući PvP. Toksični igrači uništili su mnoge popularne online multiplayer igre, ali Valheim očito neće.

I dok pričamo o popularnosti Valheima, trebamo naglasiti kako je igra izašla tek prošli tjedan, a da se čitavi projekt na samom početku osjetit ćete u svakom elementu gameplaya. Likovi su drveni, AI i nije previše inteligentan, borba je bazična, ali miks svega i svačega izgleda i igra se zabavno.

Valheim je zasad dostupan samo na Steamu, možete ga igrati u grupama do 10 igrača ili solo, a cijena mu iznosti 17 eura.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano