Vijesti

Kreatori Valheima nemaju u planu izdati igru na PS5

Valheim je jučer stigao na Xbox, a tim povodom na Xbox Expansion Pass podcastu developer Jonathan Smårs iz Iron Gate studija osvrnuo se na buduće planove za ovaj popularni survival naslov.

Jasno je da Iron Gate s Microsoftom ima poseban odnos, budući da je Valheim završio na Game Passu u jeku najveće popularnosti, stoga ni ne čudi što je za prvu konzolu odabran Xbox, koji s obzirom na značajno nizak broj vlasnika od PlayStationa i Nintenda ima relativno niski prodajni potencijal.

Smårs kaže da je suradnju s Microsoftom dogovorio izdavač, stoga ne zna previše informacija o tom aspektu poslovanja. Ali zna da kao developer trenutno u fokusu ima samo Xbox. “Ali nikad ne znate”, ipak ostavlja prostor da ćemo jednom u budućnosti Valheim ipak zaigrati na PS5 i Switchu.

Osim što je izašao na Xboxu, što ima novog s Valheimom? Developeri nastavljaju marljivo dodavati novi sadržaj u igru. Posljednja ekspanzija donijela je Mistlands biom s novim neprijateljima, novim bossom, te novim materijalima i predmetima za craftanje, a razvoj nove ekspanzije s Ashlands biomom je u tijeku te se njezin izlazak planira negdje kasnije ove godine.

Igra

Povezano