Vraća li se Dead Rising? Pouzdani novinar kaže da je nastavak “na obzoru”

Capcomu u posljednje vrijeme ide jako dobro. Na krilima Resident Evila i Monster Huntera bilježi povijesne rezultate prodaje i zarade, a posebno se to dobro očitava na krivulji rasta cijene dionica i ukupne vrijednosti kompanije, koja je od 2015. u konstantnom porastu i narasla je za čak šest puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je za vjerovati uredniku Windows Centrala Jez Cordenu, a dokazao se nebrojeno puta, Capcom sprema povratak Dead Risinga. Posebno među Xbox igračima, omiljeni serijal trebao bi krenuti od nule, s potpunim rebootom.

Posljednji Dead Rising je bio četvorka i prodajom nije zadovoljio Capcom, koji, kažu analitičari, ipak nije završio u minusu zahvaljujući Microsoftovoj injekciji financijskih sredstava za jednogodišnju Xbox ekskluzivnost. Međutim, Capcom je potom zatvorio svoj studio u Vancouveru, pa će biti zanimljivo vidjeti kome će dodijeliti razvoj novog, petog po redu nastavka.

ffa anketa

Je li vrijeme za novi Dead Rising?

Dead Risingu 4 najviše smo zamjerali performanse i relativno loše izvođenje na konzolama. Mobilni procesori PS4 i XONE teško su mogli probaviti velike skupine zombija na ekranu, pa je nova generacija konzola u kombinaciji s nekim optimiziranijim grafičkim pokretačem prava prilika za jednu sjajnu izvedbu ovakvog tipa igre. Uz pokoju novinu, ispravnu direkciju te pokoju svježu ideju, novi Dead Rising zvuči nam jako zanimljivo.