Vijesti

Xbox bilježi jako loše financijske rezultate u blagdanskom razdoblju

Microsoft je objavio financijski izvještaj za blagdanski kvartal koji završava posljednjeg dana prosinca 2022. i rezultati za Xbox nikako nisu dobri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Microsoft nakon otpuštanja preko 10 tisuća zaposlenika, od kojih je dobar dio njih iz Xbox divizije i razvojnih studija, u kratkom periodu javlja još jednu lošu vijest. Cjeloviti prihodi od gaminga imali su pad od 13% u odnosu na isto razdoblje blagdana prošle godine.

Najviše brine pad prodaje gaming konzola od također 13%, što je nezabilježeno ovako rano u generaciji za, nazovimo ih tako, uspješne gaming konzole poput Series X i S. Prihod od igara i pretplata pao je za 12%. Microsoft priznaje da se pad dogodio uslijed jako slabe ponude first-party naslova u prošloj godini, za razliku od godine ranije. Nečega što bi barem djelomično mogao ispraviti ove godine, počevši danas s Xbox Developer_Direct prezentacijom.

Ipak, Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella u obraćanju izlagačima javlja dobre vijesti, a tiču se ponajviše Game Passa. “Nastavili smo slijediti našu ambiciju da igračima pružimo više izbora, da igraju sjajne igre gdje god, kad god i kako god žele”, počeo je Nadella.

Game Pass pretplatnici, broj stremanih sati te broj mjesečnih korisnika dosegnuli su rekordne visine. Pritom Nadella navodi samo jednu konkretnu brojku – onu od 120 milijuna aktivnih korisnika tokom kvartala. Optimističan je po pitanju budućnosti, ponajviše zbog partnerstva s Riotom te budućih Bethesdinih i Xbox first-party naslova poput Starfielda, Forze Motorsporta, Redfalla i drugih.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano