Vijesti

Za Sony je radio “novi Call of Duty”, a sada se ovaj studio zatvorio

Na početku nove generacije konzola, a u jeku velikih ulaganja Microsofta s kojima se ne može nositi, Sony je odlučio ulagati u podizanje novih razvojnih studija. Jedan od njih bio je Deviation, studio pokrenut od veterana Call of Dutyja sa zadatkom da razvije naslov koji će mu konkurirati, ali pokušaj je neslavno propao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još prošle godine pisali smo da je razvoj igre zapao u probleme. Studio je napustio suosnivač Jason Blundell, krenulo je rezanje troškova, broj zaposlenih se prepolovio i sada je potvrđeno – Deviation Games zatvara svoja vrata.

Deviation se nikada nije službeno vodio kao Sonyjev studio, ali te dvije godine rada operirao je upravo pod Sonyjevim financiranjem, a igra na kojoj je radio trebala je biti PS5 ekskluziva. U tom kontekstu, nismo sigurni ubraja li se i ovo zatvaranje unutar ukupno 900 najavljenih otkaza u okviru PlayStationovih studija. Ali jednu stvar znamo – Sonyju je propala investicija od najmanje 50 milijuna dolara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano