Vijesti

Zabrana dijeljenja Netflix računa rezultirala je puno većim brojem novih pretplatnika od prognoziranog

Bijesni komentari korisnika na svaku objavu i najave blokade dijeljenja Netflix računa odavali su dojam kao da će ovaj streaming gigant propasti jako brzo, međutim, u knjigama se sve očitovalo potpuno drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni direktor Netflixa Greg Peters još je ranije priznao kako ulazak u ovu vrstu restrikcije za njegovu kompaniju predstavlja veliki rizik, a sada je slavodobitno potvrdio – isplatilo se. Očituje se to na financijskom izvještaju za drugi kvartal ove godine, koji je pokazao kako su pretplatnici “u velikoj većini” ostali vjerni Netflixu.

U četiri mjeseca ukupan broj pretplatnika narastao je za gotovo 6 milijuna, što je dvostruko više nego što su predviđali najoptimističniji analitičari Wall Streeta. Pritom novopečeni korisnici, a do nedavno leecheri, imaju jako dobre pokazatelje, tvrdi Peters. “Biraju skuplje planove, imaju karakteristike koje ukazuju na zadržavanje te općenito odaju osobine poput članova s duljim stažem.”

U Netflixu smatraju kako je svemu pripomogla dobra priprema, poput omogućavanja prebacivanja profila na druge račune. I dok se u većini velikih svjetskih tržišta već nekoliko mjeseci provode nova, striktnija pravila, koja zapravo uzimaju u obzir fizičke i IP adrese pretplatnika i korisnika, u Hrvatskoj još uvijek šeramo bez ograničenja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano