Zanimljivosti

Američki Walmart prodaje Starfield za 3 centa po disku. Ono što ne proda ide na smetlište

Još prošle jeseni šuškalo se kako američki lanac trgovina Walmart razmatra ukloniti Xbox igre s polica. Navodno zbog loše prodaje, trgovina po prihodima veća i od Amazona zaključila je kako Xbox igre trate dragocjeni prostor na policama, a sada se to manifestira na prvom naslovu uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, internetom se širi dopis zaposlenicima u kojem stoji kako se kreće s uklanjanjem Xbox diskova koje će pokušati rasprodati po 3 centa po kopiji. Kako se vidi iz dopisa, prvi na redu je Starfield, rasprodaja kreće danas, a što se ne proda do 5. 2. ide na uništavanje.

Kao i druge trgovine, tako je i Walmart vjerojatno računao na veliku prodaju Starfielda, pretjerao je u računici i sad se našao s golemim viškom. Istovremeno, veliki broj igrača zadovoljio se s verzijom igre na Game Passu i zapravo se radi o prilično lošoj procjeni onih koji odlučuju o narudžbama i distrubuciji.

Da je dopis stvaran, potvrdili su brojni zaposlenici Walmarta na Redditu i Starfield stvarno danas kreće u rasprodaju od samo 3 centa po kopiji.

Igra