Zanimljivosti

“Bez uvrede”, poručio je šefu Bethesde dok je leakao Starfield. Završio je u zatvoru

Kada smo ranije ovog mjeseca upozorili na leakove za Starfield, još nismo bili svjesni da iza nekih od snimki stoji jedan od mentalno zakinutijih ljudi o kojima smo ikada pisali. A pisali smo o svakakvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanoviti Dean Harris dobio je kopiju Starfielda negdje oko 22. 8., a potom je, protivno svim uvjetima korištenja, a i zakonima, krenuo dijeliti sadržaj na internet. Umjesto da to napravi skriven iza plašta anonimnosti, Harris je to leakao sa svojih osobnih Twitter/X i Youtube računa. I ne samo to, u jednoj od objava direktno je označio šefa Bethesde Todda Howarda.

“Prvi gameplay za Starfield, bez uvrede @Todd Howard”, napisao je na Twitteru. Ako ste, kao i mi, naišli na njegov početni video, spoznali ste da Harris ili nikada u životu nije primio kontroler u ruke, ili nema previše iskustva s Bethesdinim RPG-evima. Kada je i njemu i svima ostalima postalo jasno da ne zna što radi, komentirao je: “Todd, bez uvrede, dobra ti je igra. Kažu da igram kao početnik. Nisam ekspert u igrama, samo sam želio nešto isprobati.”

Kopije ispale s kamiona

Šef Bethesde nije dugo čekao. Baš tamo negdje dok je Todd podnosio papire za tužbu, Harris je još jednom pokazao manjak inteligencije. Uslikao je velik broj kopija igre na hrpi te poručio pratiteljima – “sve je na prodaju!” Nekoliko sati kasnije javio se iz pošte. Prodao je sve, a da stvar bude još gora, otkrio je i privatne podatke nekih od kupaca. Možemo li sada reći da je čovjek idiot?

Tako si je Harris zaradio još jednu priču koju će pričati djeci. Uhićen je na isti dan kao i bivši američki predsjednik Donald Trump. Vrijeme uoči uhićenja proveo je brišući sav kompromitirajući sadržaj s interneta, ali internet pamti. Pamte i policija te Bethesda, pa mu nije previše pomoglo. Za njim je ujutro propisana tjeralica, a uhićen je i procesiran nekoliko sati kasnije u saveznoj državi Tennessee.

Optužen je za pronevjeru ukradene imovine u vrijednosti do 10 tisuća dolara, a zaradio je i prekršajnu prijavu za posjedovanje marihuane. Mislite li da se opametio? Ukratko – nije. Čim je pušten iz pritvora, na X-u je podijelio novi video iz igre.

Igra