Zanimljivosti

Fortnite postaje olimpijski sport

U skladu s novim smjernicama, čelnici Međunarodnog olimpijskog odbora u narednim godinama nastojat će provesti svojevrsnu modernizaciju, a korak u tom smjeru je organizacija olimpijskog esport natjecanja. Prvi takav event zakazan je za početak ljeta u Singapuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tzv. Olympic Esports Week će tokom 4 dana od 22. 6. okupiti natjecatelje u deset sportskih disciplina. U pripadajućim im igrama, amateri i profesionalci već tjednima sudjeluju u kvalifikacijama za Singapur. Primjerice, u Gran Turismu 7 održava se motorsport natjecanje, a danas je pretposljednji dan kako biste se okušali na Deep Forest Raceway stazi s Toyota GR010 automobilom. Vozači s najboljim vremenima idu na završno natjecanje.

Neke od drugih disciplina su šah na Chess.com, jedrenje u Virtual Regatta igri, tenis u Tennis Clashu i ples u Ubisoftom JustDanceu. Za većinu drugih igara u drugim disciplinama vjerojatno niste čuli, međutim, rosteru se sada pridružila možda i najatraktivnija moguća igra.

Fortnite će biti poprište za disciplinu sportskog streljaštva. Kvalifikacije nisu toliko otvorene poput onih u GT7, Međunarodna streljačka sportska federacija će poslati 12 pozivnica odabranim igračima na temelju rezultata u Fortnite Champion Series, Epicovom natjecanju s budžetom nagrada od 10 milijuna dolara. Za tu priliku, u Singapuru će se igrati na novom novcatom otoku izgrađenom u Creative modu.

Barem zasad, videoigre još uvijek neće biti djelom pravih Olimpijskih igara, međutim, iduće godine u Parizu će sigurno biti popratnih gaming natjecanja u još više disciplina i igara.

Igra

Povezano