Zanimljivosti

Sony ima patent za tehnologiju koja GTA pretvara u Fortnite i obrnuto

Nismo dugo o Sonyjevim patentima PlayStation tematike. Većina ih nikad ne završi u nekoj ozbiljnijoj produkciji, poput onoga koji prati igračeve otkucaje srca, a potom mu servira strašnije ili mirnije dionice neke igre. Ovaj najnoviji nije toliko bizaran, ali odjeknut će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patent naziva “Promjena scene pomoću strojnog učenja” Sonyju je nedavno odobren, a opisuje način na koji bi igra u pokretu mogla izmjenjivati grafičke stilove. Sony navodi primjer GTA i Fortnite igara, koji bi na zapovjed igrača promijenili stil s jedne igre na drugu. Pritom bi, objašnjava, igra zadržala svu geometriju i raspored tekstura, a mijenjala bi se samo paleta boja.

“Na primjer, igra kao što je Fortnite ima jarke zelene i crvene boje okruženja i likova, dok igrom poput Bloodbornea dominiraju isprane tamno smeđe boje. Modifikacija grafičkog stila može uzeti paletu stilova jarko zelene i crvene boje te ju aplicirati u Bloodborne”, opisuje podnositelj patenta. “Neuralna mreža može se istrenirati da primjeni izgled igre s anime stilom (poput Fortnitea) u fotorealističan stil poput Grand Theft Auta”, zaključuje.

I dok samo dok ovo pišemo nam svašta pada na pamet, vrijedi napomenuti kako je čitav patent dijelom jedne veće skupine patenata, a koji se odnose na pristupačnost igranja. I dok primjena u praksi može biti ovakva kakvom je opisuje Sony, mijenjanje grafičkog stila i boja, vjerujemo, primarno bi asistiralo igračima koji imaju problema s vidom, a posebno s prepoznavanjem boja.

Igra

Povezano