Zanimljivosti

Kojima želi otići u svemir i napraviti svemirsku igru

Veteran i legenda gaming industrije zauzet je s puno projekata, ali iako se nalazi na pragu ulaska u sedmo desetljeće svog života, čini se da je Kojima ambiciozniji no ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda radi na najmanje dvije igre te istovremeno producira vlastiti film po predlošku Death Strandinga, Kojima ima najluđu želju dosad. Na premijeri “svojeg” dokumentarca Connecting Worlds, upitan od strane voditelja i svojeg prijatelja Geoffa Keighleya što želi raditi u budućnosti, nije razočarao.

“Želim otići u svemir. Želim otići u svemir i napraviti igru koju možete igrati u svemiru… Molim da me netko pošalje u svemir”, poletio je Kojima, a prenosi Stephen Totilo iz Axiosa. Premda, komentiraju drugi prisutni na panelu, Kojima pritom nije djelovao suviše ozbiljno i jasno je da se radi o šali.

Inače, dokumentarni film “Hideo Kojima: Connecting Worlds” zvuči kao obavezno štivo za svakog gamera s višegodišnjim iskustvom igranja igara. Režirao ga je Glen Milner, a uz komentare Guillerma del Tora, Grimes, Normana Reedusa, Nicholas Winding Refna i brojnih drugih pokušat će ući u kreativni um jednog od najlegendarnijih kreatora videoigara na svijetu.

Premijera filma održana je u subotu 17. 6., a zasad se ne zna kada će završiti na nekom od streaming servisa. Premda, budući da je u produkciju istog bio uključen sam Sony kroz PlayStation Productions, vjerojatno je pitanje tjedna kada će ovo ostvarenje postati dostupno široj javnosti.