Zašto je PlayStation iskoristio Druckmanna za stvaranje lažnog hajpa i promocije?

Nakon The Last of Usa II, Neil Druckmann je postao jedna od najomraženijih osoba gaming svijeta. Branimir i Marko će vam na našem Facebooku izvući čitav niz članaka koji ukazuju na belosvetske zavjere kako Druckmann nije radio niti na jednom Unchartedu, nego je samo u Naughty Dogu radi širenja “woke” i LGBT+++ propagande.

Stoga nam nije jasno, zašto je Sony upravo njega iskoristio za stvaranje lažne promocije i hajpa za novu igru na kojoj radi Druckmann. Naravno da smo mi kao i svi drugi svjetski mediji prenijeli da je Neil rekao da će nova Naughty Dogova igra redefinirati gaming. I naravno da ga je većina dočekala na nož zbog takvih pretencioznih izjava.

Samo što to Neil nije rekao…

Nego je netko iz Sonyja izvukao toliko toga i konteksta i plasirao je javnosti lažnu vijest. Vjerojatno ni sami nisu računali da će Neil istupiti javno i reći da on to nije rekao. Zašto je netko iz Sonyja to napravio? Ne znamo.

Ako samo letimice bacite pogled na neobrađeni tekst intervjua, vidjet ćete da nema veze s onime što je Sony plasirao van. Mi dalje jedva čekamo da nam Naughty Dog pokaže na čemu radi i zaista bi moglo biti nešto posebno, ali Sony je s ovim napravio glupost. Nemam pouzdan izvor, pa nemojte shvaćati ozbiljno, ali se po Redditu piše da je nakon ovoga ozbiljno narušen odnos između Druckmanna i PlayStationa. Vidjet ćemo.