FFA Focus

Ovo su igre koje dolaze u zanimljivom prvom mjesecu 2022. godine. Što planirate odigrati?

Polako, ali nadam se i sigurno, dočekali smo kraj 2021., godine. Ako ćemo biti pošteni, teško je reći da je 2021. godina bila najbolja u povijesti svijeta igara, jer ona to zasigurno i nije bila. Štoviše, ako bih pričao o osobnom dojmu, rekao bih da je bila najslabija u posljednjih nekoliko godina što možemo možda pripisati pandemiji koronavirusa, smjeni generacija koja još uvijek traje i nedostatku čipova koji su, naravno, završili u cjepivu. Šalimo se, naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako ćemo suditi 2022. godinu prema uvodnih nekoliko mjeseci koji su ispred nas, 2022. godina mogla bi i trebala bi biti, jedna od najboljih ikada. Pod pretpostavkom da ponovno hrpa naslova ne bude odgođena što je itekako moguće jer znamo svi da je prokleta pandemija itekako živa.

Za koji dan ulazimo u novu 2022. godinu koja u prvom mjesecu nudi nekoliko zanimljivih igara, posebno ako ste vlasnik PC-ja.


Weird West

Potencijalno veliki hit koji bi mogao mnogima proći ispod radara. Radi se o prvoj igri Wolfeye Studiosa kojeg čine bivši zaposlenici i čelnici Arkanea koji su radili na Prey i Dishonored serijalima. Weird West je top-down akcijski RPG za jednog igrača s velikim naglaskom na priču i likove Divljeg Zapada. Veliki naglasak je na interakciji sa svijetom i likovima, a svaki prelazak trebao bi biti drugačiji za svakog igrača.

DATUM IZLASKA:

11. 1.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One

Monster Hunter Rise

Trebamo li išta reći osim da ako imate PC, jednostavno ne smijete propustiti novi Monster Hunter koji na PC-ju donosi 4K rezoluciju, bolje teksture, brža učitavanja, otključani framerate, 21:9 podršku i ostale grafičke čarolije. Ako niste nikada igrali Monster Hunter serijal…ovo je obavezna lektira.

DATUM IZLASKA:

12. 1. PC; Igra je već od ranije dostupna na Switchu

PLATFORME:

PC, Switch

God of War

Jedna od najboljih PS4 (do sada) ekskluziva dolazi na PC i donosi niz grafičkih poboljšanja – nativna 4K rezolucija, otključani frame rate, bolje sjene, bolje teksture, podršku za Nvidia DLSS i dr. Kao u slučaju Monster Hunter Risea – igra koju ne smijete propustiti ako je niste ranije igrali na PS4 ili PS5. Očekuje vas jedna od najboljih avantura zadnjih nekoliko godina.

DATUM IZLASKA:

14. 1.

PLATFORME:

PC; Ranije igra izašla na PS4

Rainbow Six Extraction

Ubisoft obećaje “beskrajno” igranje na 12 mapa koje će svaki put kada ih pokrenete izgledati drugačije. Imat će druge vanzemaljske neprijatelje, njih ukupno 13 vrsta koje dodatno mutiraju i mijenjaju lokacije. Svaka mapa je najmanje tri puta veća od klasične R6 Siege mape, a navodno nijedno igranje neće biti jednako. Ovaj PvE spin-off najbolje ćemo igrati u co-opu, a zanimljivo da je Ubisoft igračima odlučio ponuditi manju cijene igre i Buddy Pass što znači da jedan prijatelj može s vama igrati besplatno 14 dana.

DATUM IZLASKA:

20. 1.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Windjammers 2

Nastavak igre za koju smo mislili da se neće prodati u više od nekoliko stotina primjeraka, a čim pišemo o nastavku, jasno je da smo podcijenili ovaj hibrid frizbija, graničara i potpuno ludog gameplaya. Samo za odlikaše.

DATUM IZLASKA:

20. 1.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia

Diplomacy is Not an Option

Ako ste ljubitelji RTS igara, srednjeg vijeka i lijepe grafike, možda će vas zanimati igra zanimljivog imena koja jasno sugerira da nema pregovaranja, nego samo ratovanja. Svejedno, igrača očekuje nekoliko stotina dnevnih mikro i makro menadžerskih odluka, izgradnja vojske i naravno – rat.

DATUM IZLASKA:

26. 1. Steam Early Access

PLATFORME:

PC

Pokémon Legends: Arceus

Ne trebamo biti veliki genijalci da sad već znamo kako će ova igra biti jedna od najvećih uopće u 2022. godini. Ne nužno kvalitetom, već mislimo na prodajne brojke. Arceus je prva, prava open world Pokemon igra koja donosi ogroman svijet, na stotine novih Pokemona, novu priču i nove regije koje do sad nismo vidjeli. Grafički izgleda dosta siromašno, ali budite sigurni da će igra biti ogroman hit. I konačno nije riječ o nikakvom remakeu, već se radi o sasvim originalnoj igri.

DATUM IZLASKA:

28. 1.

PLATFORME:

Nintendo Switch

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Remaster Uncharteda 4 i Uncharted: The Lost Legacyja dolazi prvo na PS5 i kao što možete pretpostaviti, donosi poboljšanu grafiku, više FPS-a, brža učitavanja, DualSense i 3D audio podršku. Kolekcija će biti dostupna fizički i digitalno po cijeni od 376kn. Svi koji su kupili barem jednu od ispod navedenih igara, moći će nadograditi na ukupnu kolekciju za samo 10 eura, odnosno 75 kuna.

DATUM IZLASKA:

28. 1.

PLATFORME:

PS5, kasnije na PC

Rekli bismo da je za prvi mjesec nove godine sasvim solidna ponuda igara. Posebno ako ste PC gamer. A idući mjesec…reći ćemo samo da je riječ o možda najjačem mjesecu u zadnjih nekoliko godina.

Što planirate odigrati u siječnju 2022. godine?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano