FFA Focus

U razvoju je čak 11 Assassin’s Creed igara. Ovo je sve što znamo o njima

Što službeno, a što neslužbeno otkrivenih, početkom srpnja 2023. svjesni smo o postojanju čak 11 Assassin’s Creed naslova u različitim fazama produkcije. Ubisoft se pobrinuo da narednih 5-6 godina više ne prođe bez barem jednog Assassin’s Creeda, pa krenimo nabrajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage je manji i fokusiraniji AC naslov s fokusom na akcijski gameplay svojstven serijalu prije nego što je krenuo u RPG vode. Kao Basim u Bagdadu igramo od 12. 10. na PC-ju, PS5 i XSX/S.

Assassin’s Creed Nexus

Nexus kao VR naslov za Oculus Quest uređaje izlazi do kraja 2023. U VR-u su na raspolaganju velike otvorene mape s potpunom slobodom kretanja, a kao protagonisti vraćaju se tri legendarna lika – Ezio, Kassandra i Connor.

Assassin’s Creed Codename Jade

Prvi “pravi” mobilni Assassin’s Creed u 3D okruženju smešten je u drevnu Kinu. Po prvi put uopće u serijalu, igrači mogu kreirati vlastitog glavnog lika, a premda djeluje više akcijski orijentiran od drugih AC igara, Ubisoft obećava autentično iskustvo igranja. Za testiranje se možete prijaviti već sada ovdje, a konačan izlazak se očekuje negdje u 2024.

Assassin’s Creed Codename Red

Codename Red službeno je potvrđen tek kratkim teaserom. Radi se o naslovu koji će sa settingom u feundalnom Japanu ispuniti veliku želju brojnih igrača. Od svih “velikih” Assassin’s Creed naslova ovaj je najbliže izlasku te ga očekujemo uoči blagdana iduće godine kao prvi veliki AC još od Valhalle.

Assassin’s Creed Codename Hexe

Sudeći po teaseru, Hexe se razvija kao najmračniji Assassin’s Creed dosad. Spominje se paljenje vještica u 15. stoljeću u centralnoj Europi, kada je zbog tzv. demonologije pogubljeno preko 80 tisuća ljudi. Nama je ovaj naslov zanimljiv i u kontekstu Dubrovnika, koji se u nekim glasinama spominjao u vidu naslanjanja radnje na onu iz središnje Europe. Kad tad ćemo jedan Assassin’s Cred naslov sigurno igrati u Dubrovniku, a to bi se moglo dogoditi već krajem 2025.

Assassin’s Creed Black Flag Remake

Listu projekata za koje imamo konkretne informacije, završavamo s remakeom jednog od najpopularnijih Assassin’s Creed naslova uopće. Minulog vikenda internetom se raširila vijest kako je u razvoju remake za Assassin’s Creed 4: Black Flag. Glasinu je potom potvrdilo nekoliko eminentnih leakera, uključujući i Hendersona, a projekt je navodno tek u fazi predprodukcije te je od izlaska udaljen najmanje nekoliko godina.

Ostali Assassin’s Creed naslovi

Ubisoft u razvoju ili u pripremama za razvoj ima još najmanje nekoliko projekata, a o kojima zasad nema previše konkretnih informacija. Projekt kodnog imena Nebula je u konceptualnoj fazi, planira se kao klasično AC iskustvo za jednog igrača te u punu produkciju kreće vjerojatno tek dogodine. Projekti Raid, Invictus i Echoes su mutliplayer naslovi, a interno se priča i o drugom po redu VR naslovu, koji ovisi o tome kako igrači prihvate Nexus VR kasnije ove godine.

Kojem od 11 velikih Assassin’s Creed projekata se najviše veselite? U kojem smjeru vidite budućnost serijala? Hoće li to biti u smjeru akcijskih igara, produbljenja RPG formule, ili će se idući veliki boom dogoditi u nekom online multiplayer live service naslovu?

Igra

Povezano