Vijesti

75% pretplatnika zadovoljno je s PS+, otkriveno je što najviše vole

Sony je noćas na prezentaciji za investitore potvrdio PlayStation Direct stiže u Europu, ali ne i kod nas i dolazak Uncharted serijala na PC, a nama su pažnju zaokupile dvije druge stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je da Sony već sada planira profitabilnost proizvodnje i prodaje PlayStationa 5. Već idućeg mjeseca troškovi razvoja bit će manji od zarade i Sony će tako nešto više od pola godine nakon izlaska početi zarađivati od prodaje PS5. Naravno, to vrijedi samo za standardnu verziju, a 100 eura jeftinija Digital izvedba još neko vrijeme će Sonyju stvarati gubitke.

A druga je Sonyjev odnos prema PlayStation Plus pretplatnicima. Sony se pohvalio kako su u posljednjih godinu dana dobili preko 6 milijuna novih pretplatnika i njihov ukupan broj sada iznosi 48 milijuna.

Interno istraživanje pokazuje da su PS+ pretplatnici uglavnom zadovoljni uslugom. Čak 33% ispitanih dalo je maksimalnu 10 od 10 ocjenu, a njih ukupno 75% PS+ je ocijenilo s najmanje 8 od 10.

Glavni razlog odluke za pretplatu ne čudi. 40% ispitanika tvrdi da je to mogućnost igranja online multiplayer igara, a 30% ispitanika PS+ uzimaju zbog besplatnih igara. Preostalih 30% ispitanika navode popuste na igre i mogućnost spremanja sejvova u oblak.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano