VijestiZanimljivosti

Amazonov MMO New World nije kriv za brickanje RTX 3090 kartica

Prošli mjesec mediji su se natjecali tko će više sprdati Amazon i njihovu prvu relativno uspješnu igru, MMO New World. Razlog je taj što su se tokom igranja (prilično uspješne) bete nekolicini vlasnika skupih Nvidijinih RTX 3090 grafičkih kartca one smrznule i postale totalno neupotrebljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan bitan element svi su izostavljali. Radilo se o karticama samo jednog proizvođača i radilo se o ekstremno malom broju kartica. Proizvođač je EVGA, uništenih kartica je 24, a Amazon nije kriv. “Kriva je loša izrada”, poručili su iz te kompanije.

Radi se o prvoj seriji kartica izašlih s linije za koje je RTG analiza otkrila jako loše lemove oko MOSFET sklopova. U prijevodu – “zaje*ali smo”, priznaje EVGA koja je odmah po prijavi kvara igračima poslala nove kartice.

“Okretaji u crvenom”

Što se točno događalo u praksi? Amazon nije limitirao frame-rate u meniju New Wolrd MMO-a, a budući da se radi o irelevantnom opterećenju za karticu takvog tipa, ona je menu izvodila u preko 800 FPS-a. Što se pokazalo fatalnim po loše lemljene spojeve.

Ekipa s PC Worlda to je slikovito objasnila: “To je kao da vozite automobil punom brzinom gasom do daske, a onda odjednom izbacite iz brzine i ne puštate ga. Okretaji motora su u crvenom“, objašnjavaju.

Da, možemo kriviti Amazon što nije ograničio frame-rate u meniju, što je standardna praksa kod izrade igara, ali nipošto nije razlog za uništavanje grafičkih kartica. Dobro se sjećamo sličnih situacijama u igrama poput Rocket Leaguea i Modern Warfarea na PS4 konzolama, koje su u meniju često bile glasnije nego pod najvećim opterećenjem u igri.

Iz čitave priče možemo izvući dvije bitne pouke. EVGA će priznati za*eb kada treba, a developere ponekad (zapravo nikad) ne treba unaprijed prejudicirati prije nego se otkriju sve činjenice.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano