Vijesti

Amazonov MMO New World ubio je WoW i bilježi ogromne brojke igrača

Amazon, izgleda, nakon godina lutanja i otkazivanja različitih projekata ima veliki hit. Ambiciozni MMO New World prošli tjedan krenuo je u zatvorenu betu za sve one koji su ga prednaručili na Steamu.

Unatoč tome što će se sav ostvareni napredak obrisati 2. 8. kada završi beta testiranje, New World bilježi fantastične brojke igrača. Već prvog dana u jednom trenutku igralo ga je preko 190 tisuća igrača istovremeno, a prije dva dana postigao je i osobni vrhunac od preko 200 tisuća igrača. U trenutku pisanja ovog teksta igra ga gotovo 70 tisuća igrača, što su dosad najbolje jutarnje brojke u satima dok Amerikanci spavaju, a Europljani se tek bude.

Većina njih za sudjelovanje prednaručili su igru po cijeni od 40 eura, a jedan manji broj svoj put to closed bete pronašao je kroz sistem registracije testera. Ako ne želite platiti, svoju sreću možete okušati ovdje. Prijavite se, a ekipa iz Amazona možda vas i pusti u igru.

S druge strane, World of Warcraft koji je sinonim za MMO ovih dana doslovno propada. Activision potresa veliki korporativni skandal i preko 1000 zaposlenika potpisalo je peticiju protiv navodne interne diskriminacije. Jedan od najbitnijih ljudi na razvoju WoW-a na Twitteru je obznanio kako ovih dana gotovo nitko ne radi na igri. Aktivniji igrači također javljaju i da su serveri prazni. Svi su se prebacili na novi MMO.

Hoće li New World zadržati MMO igrače i nakon konačnog izlaska koji je zakazan za posljednji dan 8. mjeseca ne znamo, ali činjenica je kako se developerima iz Amazona u ovom trenutku poklopilo apsolutno sve.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close