Vijesti

Battlefield 6 navodno je u razvoju više od 4 godine

Ako je vjerovati Mosesu, popularnom virtualnom fotografu kojeg na društvenim mrežama prati i DICE te je općenito poznat po poznanstvima s ekipom unutar studija, novi Battlefield je u razvoju dulje nego što smo to mislili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u seriji postova n Twitteru otkrio, Battlefield kojeg ćemo igrati krajem ove godine u razvoju je još od 2017. godine. DICE je planirao novi, moderni Battlefield izbaciti u 2018., ali je u dogovoru s Electronic Artsom projekt stavljen po strane i na brzinu je sklepan Battlefield V.

Što je ujedno i opravdanje zašto smo prije 2 godine dobili Battlefield s nikad manje sadržaja. Sada se postavlja razlog zašto je zaustavljen razvoj na jednom projektu, pa je zbrzano nešto drugo? Možda zato što je projekt bio preambiciozan za aktualnu generaciju konzola?

Moses dalje nabraja sve što smo dosad već čuli. I mrvicu više. Novi Battlefield je najambiciozniji Battlefield dosad s razinom destrukcije neviđenom u igrama. Na njemu rade tri studija. Matični DICE iz Švedske, DICE-ov studio u Los Angelesu i Criterion kojeg je EA maknuo s razvoja novog Need for Speeda kako bi pomogao DICE-u.

I za kraj ne i najmanja bitna informacija. Novi Battlefield možda uopće neće biti numeriran brojem 6 (bilo arapski ili rimski). To je nešto što smo već čuli u nekoliko navrata, stoga smo skloni vjerovati ovakvoj odluci. Službeno ime znat ćemo u svibnju za kada se očekuje prvo predstavljanje, a do onda ćemo se hvatati za slamke te prenositi ovakve i slične stvari, ali trudit ćemo se koliko je to moguće prenositi ih od provjerenih ljudi.

Kako god bilo, unatrag 10 godina još od Battlefielda 3 DICE je poznat po suradnji sa zajednicom putem koje plasira informacije poput ovakvih. S druge strane, postoje i leakeri poput Roberta Serranoa koji glumataju i ne znaju ništa, pa obavezno pogledajte kako mu je DICE osobno jučer spustio. Nećete se razočarati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano