Vijesti

Zbog Battlefielda 6 EA je žrtvovao novi Need for Speed: “Ljubavno pismo fanovima”

Da odmah na početku rezimiramo. EA je prošle godine razmontirao Ghost Games koji je razvio prošle 4 Need for Speed igre. Zatim je uskrsnuo legendarni studio Criterion koji se nakon Most Wanteda iz 2012. vraća serijalu i zadužio ga je za rad na novom NFS-u. Sada je Criterionu oduzet novi NFS i postavljen je da asistira DICE-u na razvoju Battlefielda 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak? Novi Need for Speed je odgođen za jednu godinu (prema projekcijama trebali smo ga igrati krajem ove godine), a Battlefield 6 trebao bi biti najbolja igra u serijalu dosad. Sve to potvrdila je šefica EA-ovih studija za Polygon.

Da žrtvuje novi Need for Speed u korist Battlefielda 6 pomogla je i kupnja Codemastersa, priznala je Miele. Ove godine Codemasters će izbaciti F1 i vjerojatno još jednu racing igru, pa iz gledišta Electronic Artsa ima smisla ne gužvati utrke za ovu godinu.

“Teško je razvijati igre iz doma, developeri su umorni i treba im pomoć”, objasnila je Miele situaciju u kojoj se pronašao DICE. Kako kaže, unatoč svemu novi Battlefield napreduje sjajno, a kompanija sve podređuje cilju da lansiraju najbolju Battlefield igru dosad.

Uz Criterion koji se uključuje sada, švedskom DICE-u pridružio se i DICE LA koji na Battlefieldu 6 zajedno s matičnim studijem radi već preko godinu dana. DICE LA radi na onome što ne volimo baš čuti – live service komponenti. Battlefield 5 je kiksao na polju dodatnog sadržaja i zamro je ranije nego ostale igre u serijalu.

Ipak, EA se svim silama trudi dokazati kako novi Battlefield neće biti poput petice. Miele kaže da je Battlefield 6 “ljubavno pismo fanovima”, a dosad sve izjave ljudi iz Electronic Artsa i DICE-a idu prema tome. Novi Battlefield se često uspoređuje s trojkom, a navodno će imati dosad neviđenu razinu destrukcije i mape s 128 igrača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano