Vijesti

Belgija i Nizozemska su zabranile loot boxove. Točno u te dvije zemlje neće izaći Diablo Immortal

Do prošlog mjeseca mobilna ekskluziva, a sada i PC naslov koji na te dvije platforme izlazi 2. 6. neće se moći instalirati u Belgiji i Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, to su zasad jedine dvije zemlje u Europskoj Uniji koje su izričito zabranile tzv. loot boxove, odnosno prodavanje mikrotransakcija nepoznatog digitalnog sadržaja, što se u tim zemljama klasificira kao kockanje.

“Nažalost, igrači u Nizozemskoj i Belgiji neće moći instalirati Diablo Immortal zbog ograničenja kockanja u tim zemljama”, objasnio je jedan od zaposlenika Activision Blizzarda na Redditu. “Lootboxovi u igri protivni su zakonima u tim državama, pa ako se zakoni ne promjene, Immortal neće biti izdan na tim tržištima”, pojasnio je.

Očito je da Activision Blizzard te Belgija i Nizozemska različito tumače definiciju kockanja. Tako će igrači u svim ostalim zemljama moći kupovati nešto za što ne znaju što je, te se nadati da će to nešto biti što je bolje moguće. Poput, primjerice, listića Eurojackpota sa što većim dobitkom. Ili bilo kakvim dobitkom.

Inicijativa u Europskoj uniji

Belgija je loot boxove u igrama zabranila još 2019., što je najviše pogodilo Electronic Arts koji je od onda onemogućio kupovinu FIFA Pointsa u FIFA igrama, budući da bilo ilegalno prodavati ih u kontekstu Ultimate Team paketića. Slično je napravila i Nizozemska 2020. kada je odlučila kažnjavati Electronic Arts s pola milijuna eura svaki tjedan prodavanja Ultimate Team paketića.

Neke druge zemlje još uvijek razmatraju treba li zabraniti takve i slične načine prodavanja digitalnog sadržaja u video igrama, a postoje inicijative da se ono zabrani i na razini Europske unije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano