Vijesti

Bivši šef Blizzarda zagovara uvođenje napojnica igrama koje vas jako dojme

Mike Ybarra dugo godina bio je jedan od čelnika Xboxa, i to u vrijeme neslavne Xbox One ere, da bi 2019. prešao u Blizzard kojeg je vodio sve do siječnja ove godine kada je Microsoft nakon akvizicije odabrao novo vodstvo. Od tada je u privremenoj penziji, gdje bi možda trebao i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, umjesto da uživa u mirovini, 58-godišnji Ybarra je ničim izazvan odlučio podijeliti svoju najnoviju zamisao. O ovome, kaže, razmišlja jako dugo iz perspektive čelnika kompanije, ali sada iz perspektive igrača koji odjednom ima puno više vremena za igranje.

“Kada pređem igru, neke od njih me ostave zapanjenima koliko su nevjerojatne. Često bih pomislio, volio bih ovim ljudima dati još 10 ili 20 dolara, jer ovo je vrijedilo više od 70 dolara i nije iz mene svakog trenutka pokušavallo izvući još.”

ffa anketa

Biste li ostavili napojnicu ako vas je neka igra baš jako dojmila?

Potom navodi naslove poput Baldur’s Gatea, God of Wara, Horizona, Elden Ringa i drugih, čijim developerima bi udijelio napojnicu. Pritom, dodaje, svjestan je da se ova ideja neće svidjeti mnogima, prvenstveno zbog luđačke “tipping” kulture u SAD-u, ali uvjeren je da isto tako brojni razmišljaju poput njega.

Naravno, naišao je na osudu većine pratitelja, međutim, mnogima ideja nagrađivanja dobrih igara nije strana. Neki vole nagraditi developera, osobito indie developera, na način da kupe još jednu kopiju igre i poklone ju prijatelju. Što vi kažete?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano