Vijesti

Bivši šef Electronic Artsa i Liverpoola ne slaže se da je FIFA ušla u kockarske vode

I dok vlade diljem svijeta preispituju legalnost Ultimate Team paketića u FIFA i ostalim EA sportskim igrama, a Nizozemska ih je već zabranila i kaznila, čovjek koji je vratio FIFA-u u život se ne slaže s optužbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peter Moore je u razgovoru za gamesindustry.biz izjavio kako je FIFA “daleko” od kockanja. “Uvijek nešto dobijete, nije da otvorite paketić, a unutra nema igrača”, nastavio je Peter Moore prije nego što je čitavi koncept usporedio s kutijama cigareta iz početka prošlog stoljeća čija pakiranja su skrivala sličice.

“Kupit ćete ili grindati coine za zlatni paketić, otvorit ćete ga, a zatim ćete biti sretni ili razočarani ovisno o tome što dobijete”, nastavio je, pa zaključio – “osobno to ne vidim kao kockanje.”

Peter Moore je zatim presudio kako brojke govore za sebe. EA na Ultimate Teamu zarađuje više nego ikada, a Mooreova logika je jednostavna. Ako EA zarađuje puno, to znači da igrači vole takve mehanike, a to onda ne može biti kockanje. “Ako igraš, onda to i voliš!”

Prema toj logici, susjed koji je zakockao kuću i obitelj ustvari voli kasino. Jer, eto, ne može prestati povlačiti polugu na automatu. Obožavamo logiku velikih CEO-va.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano