Vijesti

Call of Duty naslovi najprodavaniji su na PlayStationu posljednjih 10 godina. Od nijedne druge igre Sony ne zarađuje više

Zašto se Sony snažno protivi Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzarda donekle je jasno kada ugledate podatke koje je Sony priložio regulatornoj agenciji Ujedinjenog kraljevstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako otkrivaju priloženi podaci u dokumentu, unatoč sjajnim PlayStation ekskluzivama koje su toliko prepoznate i voljene među igračima, nijedna se ne može uspoređivati s Call of Duty serijalom kada je u pitanju zarada.

Igre iz Call of Duty serijala bile su najprodavanije u svakoj od posljednjih 10 godina na PlayStation konzolama, osim u 2021. Sony ne otkriva koja igra u toj godini je bila prodavanija od Vanguarda, ali navodi kako je Call of Duty, čak i u toj, za njega iznimnoj godini, premašio zaradu koje generiraju Fortnite, GTA 5, FIFA…

S druge strane, CMA navodi kako je Sony jedini od šest velikih ispitanih studija i izdavača ocijenio Microsoftovu akviziciju kao nepovoljnu za gaming industriju, s čime se ta agencija i složila u svojem prvom izjašnjavanju.

Sony i dalje smatra da bi Microsoft mogao zadržati Call of Duty ekskluzivno za Xbox, odnosno, da bi i unatoč potpisivanjem sporazumu Microsoft pronašao način da našteti konkurenciji. Kao primjer navodi Starfield i The Elder Scrolls 6 koji se prije akvizicije nisu planirali kao Xbox ekskluzive. Microsoft čitavo vrijeme ponavlja da želi približiti svoje igre većem brojem igrača, istovremeno radi potpuno suprotno s Bethesdinim naslovima, međutim, po pitanju Call of Dutyja i dalje nudi 10-godišnju garanciju poput one koja je dogovorena s Nintendom i Steamom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano